Magna-Power DC loads

Magna-Power DC loads: de ALx, ARx en WRx series

Magna-Power is al vele jaren bekend als fabrikant van robuuste DC voedingen in de range van 1.6kW tot 2MW +, met spanningen tot 10kV en stromen tot 24kA.
Deze Magna-Power DC loads moeten uiteraard ontwikkeld en getest worden en met de kennis die Magna-Power daarmee heeft opgedaan, komen zij nu met een complete modelreeks aan DC loads.

De ALx serie is gebaseerd op lineaire MOSfet technologie, zoals we die ook terug zien bij andere fabrikanten. De vermogens in deze reeks zijn beperkt tot 2.5kW. Door het specifieke warmtemanagementsysteem van Magna-Power, dat ook gebruikt wordt in de compacte voedingen, is een goede en langdurige werking ook bij hogere omgevingstemperaturen gegarandeerd.
De ARx serie is een reeks die gebaseerd is op de compleet nieuw ontwikkelde actieve weerstand technologie. Hierbij wordt de lineaire Mosfet technologie gecombineerd met een netwerk aan hoogvermogens weerstanden die binair kunnen worden geschakeld.

Dit heeft twee grote voordelen. Eén is de prijs van deze load, en twee is de snelheid waarmee de weerstand kan worden gevarieerd. De ARx serie loopt van 7.5kW tot 45kW +.
De WRx serie is op dezelfde technologie gebaseerd als de ARx serie maar dan gecombineerd met een specifiek ontwikkeld water gekoelde koelblokken. De vermogens in deze serie lopen van 15kW tot 120kW +.

Deze loads zijn ontwikkeld voor het testen van DC voedingen, DC-DC convertors, batterijen, zonnepanelen, brandstofcellen, etc. Uiteraard zijn deze modellen toe te passen in zowel ontwikkeling, kwaliteitscontrole als productie.

Voor een compleet overzicht van de Magna-Power DC loads verwijzen wij graag naar de Magna-Power DC load website.


Advies nodig? Neem contact met ons op