Pacific Power AZX High-End regeneratieve 4 kwadrant AC/DC voedingen

De High-End AZX-serie van Pacific Power bestaat uit een reeks hoogvermogen  AC-, DC, AC+DC en DC+AC compatibele schakelende voedingen. Deze bipolaire regeneratieve stroombronnen zijn in staat om zowel vermogen te leveren als te absorberen. Dankzij het regeneratieve karakter wordt de geabsorbeerde energie niet in warmte omgezet maar terug aan het net geleverd, wat een duidelijke besparing is op de energiekosten. De AZX is dan ook uitermate geschikt voor het testen van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de hernieuwbare energie. Onder andere grid geconnecteerde producten zoals wind- en zonne-omvormers, energieopslagsystemen (ESS), UPS systemen en bi-directionele laadsystemen zoals Vehicle to Grid (V2G) en Vehicle to Home (V2H).

De AZX serie is verkrijgbaar in units van 30 kVA en 50kVA met de mogelijkheid om paralell te schakelen en een vermogen af te dekken tot 200kVA en 400 kVA in High Power Mode. Om bij deze vermogens ongeëvenaarde  prestaties neer te zetten maakt de AZX gebruikt van een state-of-the-art Silicium Carbide (SiC) ontwerp. De modellen uit deze reeks bieden zowel 1-fase, split-fase als 3-fase uitgangsconfiguraties aan, volledig onafhankelijk van elkaar te configureren. Alle AZX-modellen beschikken over geavanceerde programmeermogelijkheden van golfvormen waardoor het geen enkel probleem is om iedere denkbare golfvorm te reproduceren.

Voor defensie- en luchtvaarttoepassingen ondersteunt de AZX een fundamenteel frequentiebereik tot 1000 Hz en dubbele AC-spanningsbereiken van respectievelijk 0~225Vac en 0~440Vac (L-N) om de meeste testnormen voor luchtvaartelektronica te ondersteunen. In de DC-modus zijn de spanningsbereiken 0~335Vdc en 0~650Vdc. Met de beschikbare PPSC Manager Windows 10-software zijn conformiteitstests voor een breed scala aan luchtvaartelektronica en commerciële stroomstandaarden beschikbaar zonder de noodzaak om aangepaste programma’s te schrijven. Dit omvat DO160, Mil-Std 704, Airbus ABD0100.1.8, ABD0100.1.8.1, AMD24D en Boeing B787, evenals de IEC 61000-4 netspanning immuniteitsnormen. In DC-modus kunnen ook de opkomende testnormen voor elektrische voertuigen en batterijen worden ondersteund.

De Pacific Power AZX bipolaire voedingen zijn ontwikkeld met de nadruk op prestaties, energie-efficiëntie, installatiegemak en een gebruiksvriendelijke bedieningsinterface. De controller uit de AZX-serie biedt zowel handmatige als volledig programmeerbare besturing. Mede door de uitgebreide mogelijkheden en met behulp van de moderne gebruikersinterface is de AZX volledig programmeerbaar en makkelijk in te zetten voor zowel eenvoudige als geavanceerde 4 kwadrant AC vermogenstoepassingen en bidirectionele DC testopstellingen.

De AZX-serie kan tevens eenvoudig worden geïntegreerd in een geautomatiseerd productieteststation en beschikt standaard over LAN met LXI-, USB-, GPIB- en RS232 communicatie interfaces. Analoge in- en uitgangen zijn standaard op alle AZX modellen. Voor real-time Power Hardware in the Loop (PHIL) netsimulatietoepassingen biedt Pacific Power de mogelijk om aan de slag te gaan met een set van high-speed analoge in- en uitgangen met een zeer snelle uitgangsrespons.

Deze Pacific Power AZX programmeerbare AC/DC regeneratieve 4 kwadrant voeding zit boordevol functionaliteit met prestaties die enkel voor de allerbesten zijn weggelegd. Klaar voor de meest uitdagende en uiteenlopende toepassingen op het gebied van vermogenselektronica en ontwikkelingen in hernieuwbare energie.

Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de datasheet van de Pacific AZX.


Advies nodig? Neem contact met ons op