Functiegeneratoren zijn van oudsher generatoren voor het genereren van sinus, blokgolf, driehoek, puls en zaagtand signalen.
Destijds vaak nog in de vorm van analoge gegenereerde signalen.  De huidige functiegeneratoren (FG’s) zijn vaak een combinatie van arbitrary functie generatoren, puls generatoren en de standaard golfvormen sinus, blokgolf, driehoek en zaagtand.

Door hun flexibiliteit, betrouwbaarheid en snelheid zijn ze de ideale oplossing voor een veelheid aan toepassingen zoals in ontwikkel- en onderzoeksafdelingen, werkplaatsen en in de industriële sector. Naast het gebruik in tijdsprocessen kunnen deze generatoren ook gebruikt worden om versterkers aan te sturen. Middels een sweep functie is de frequentierespons van de versterker te bepalen. Mocht u speciale wensen hebben, laat het ons weten: wij zoeken graag met u naar de best passende oplossing.

Bij TTMS hebben we FG’s van NF, Rohde & Schwarz en TTi.

De beschikbare frequenties lopen van 0,01 µHz tot 200MHz. Nog hogere frequenties vindt u bij onze pulsgeneratoren en arbitrary golfvorm generatoren. Met de RF signaalgeneratoren gaan we door tot 40GHz.

Advies nodig? Neem contact met ons op