Het veilig, gemakkelijk en efficiënt op- en ontladen van elektrische voertuigen is essentieel voor de doorbraak van elektromobiliteit. Er worden hoge eisen gesteld aan de interface tussen laadpunt en het elektrische voertuig. Het laadpunt moet ook voldoen aan hoge eisen bij het terug leveren van stroom aan het net om de netkwaliteit en stabiliteit te garanderen. Voor het optimaliseren en verder ontwikkelen van deze cruciale factoren zijn uitgebreide testen met net emulatie en voertuig emulatie onontbeerlijk.

Dit zijn dan ook de twee belangrijkste elementen bij het testen van laadpalen. De net emulatie (ook wel grid emulatie genoemd) bootst het net na met alle mogelijke schommelingen en netvervuilingen. Een instelbare belasting zorgt in combinatie met een voertuig communicatiesimulator voor het nabootsen van de eigenschappen van het elektrische voertuig en batterij.

Een overzicht van de verschillende testopstellingen bij de verschillende laad modi vind u in deze application note.

 

Bekijk application note

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2024 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden