Zonnepanelen worden een steeds populairdere bron van energie. Zeker ook op plaatsen waar gewone netspanning niet voorhanden is. Om nu de elektronica achter het zonnepaneel te kunnen testen heeft Betronic een zonnesimulator ontwikkeld om onder laboratorium condities de V-I curve van een zonnepaneel te simuleren. De zonnesimulator wordt gebruikt in combinatie met een DC-voeding die is voorzien van een analoge aansturing. De eigenschappen van de PV moduleworden middels een uiterst gebruikersvriendelijk softwarepakket en via een USB-interface verstuurd naar de zonnesimulator. U kunt aangeven uit hoeveel cellen een paneel bestaat, of er meerdere celblokken in serie staan, wat eventueel de interne weerstand is in de cel en bij welke temperatuur de test moet plaatsvinden. Vervolgens kunt u zelf aangeven onder welke lichtomstandigheden u de test wilt uitvoeren. Al deze gegevens worden verwerkt tot een juiste V-I curve en vervolgens gaat de zonnesimulator de voeding sturen naar het maximum power point (MPP) onder deze omstandigheden en kunt u uw testen uitvoeren.

Naast een vaste licht intensiteit is het ook mogelijk om daglicht simulaties uit te voeren waarbij de lichtomstandigheden bijvoorbeeld gedurende 24 uur kunnen worden gesimuleerd. Op deze wijze krijg je een reëel beeld van het rendement van een zonnepaneel. Om de opstelling compleet te maken kan deze worden uitgebreid met een power meter. TTMS levert deze combinatie als een geheel systeem, afgestemd op uw applicatie.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2024 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden