SPRT probe tot 1100 graden Celcius.

Al jaren loopt de temperatuur kalibratie wereld aan tegen het probleem van nauwkeurig temperatuur meten bij hogere waarden.
De ITS-90 specificeert de SPRT tot het vriespunt van zilver, 961,78 ° C.
Thermokoppels kunnen bij deze temperatuur worden gebruikt maar het is moeilijk om kleine veranderingen waar te nemen. Bijvoorbeeld voor een Type R thermokoppel is de spanningsgevoeligheid bij het koperpunt 14μV/°C;  Een verandering van 1μV komt overeen met een temperatuurverandering van 71mK.

Bij gebruik van thermokoppels beperkt elektrische ruis de mogelijkheid om het volgen van kleine veranderingen op het koperbevriezingsplateau en dus heeft Isotech haar aandacht gericht op de ontwikkeling van een nieuwe weerstandsthermometer waardoor betere metingen gemaakt kunnen worden.

Isotech heeft een lange geschiedenis in het produceren van SPRTs tot aan het zilverpunt (model 96178). Deze ervaring werd gecombineerd met nieuwe research voor het ontwikkelen van de nieuwe koperpunt SPRT (Model 108462).

Ro is nominaal 0.25Ω, hetzelfde als de zilverpunt SPRT maar de platina wikkeling wordt op zijn plaats gehouden op een nieuw type mandrel van synthetisch saffier. Platina “houdt” van oxideren, maar “haat” gereduceerde atmosferen. De mantel van de thermometer is gemaakt van alumina en deze is met lucht gevuld en dus omringd met 20% zuurstof.
Op een unieke wijze is de mantel aangesloten op een kleine luchtpomp om het model 108462 op druk te houden, zodat eventuele lekkages naar buiten gaan, terwijl een zuurstofrijke atmosfeer rond de wikkeling gehandhaafd blijft. Dit is wat de thermometer de stabiliteit geeft. De vier platina draden worden met buisjes van kwartsglas van elkaar gescheiden en geleid door vier boringen. Tijdens het gebruik krijgt de wikkeling een voorspanning van +9 V DC middels de bijgesloten ionisator.

Na ongeveer 30 jaar van onderzoek, waarvan eerdere resultaten officieel gepresenteerd zijn op TEMPMEKO & ISHM 2010 en op het 9de Internationale Temperatuur Symposium (ITS9) heeft Isotech het ontwerp nu gecommercialiseerd om ook andere onderzoekers te laten profiteren van deze technologie.

Voor uitgebreide specificaties van deze SPRT probe verwijzen wij u graag naar de datasheet van de 108462 SPRT.

Wat onze klanten zeggen

Hans Verhees

Hans Verhees

Victron Energy

Wij kopen geen meetinstrumentatie, maar oplossingen voor specifieke meetproblemen. Ik koop dan ook graag bij TTMS, gezien de kennis die zij hebben op het gebied van testoplossingen in power elektronica. Ik heb namelijk een hekel aan verkopers. TTMS helpt ons bij de juiste keuze. Ze komen zelfs met instrumentatie van fabrikanten die ze zelf niet vertegenwoordigen. En altijd met een perfecte service: ze doen niet moeilijk, maar regelen het gewoon.

Shell Technology Centre Amsterdam

Jan Serné

Shell Technology Centre Amsterdam

Vanuit mijn functie binnen het kalibratie- en kwaliteitslab is het voor mij een continu streven naar kwaliteit. Om dit te waarborgen is de juiste support van onder andere leveranciers dan ook essentieel. TTMS begrijpt dit als geen ander, en ik doe dan ook al jaren zaken met hen. Als ik de relatie met TTMS moet omschrijven, dan is deze niet alleen feitelijk maar zeker ook instinctief te noemen. De meetinstrumentatie is betrouwbaar. Bovendien is de expertise op gebied van test- en meetapparatuur bij TTMS een goede aanvulling voor de STCA.

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2020 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden