SPRT probe tot 1100 graden Celcius

Al jaren loopt de temperatuur kalibratie wereld aan tegen het probleem van nauwkeurig temperatuur meten bij hogere waarden.
De ITS-90 specificeert de SPRT tot het vriespunt van zilver, 961,78 ° C. Thermokoppels kunnen bij deze temperatuur worden gebruikt maar het is moeilijk om kleine veranderingen waar te nemen. Bijvoorbeeld voor een Type R thermokoppel is de spanningsgevoeligheid bij het koperpunt 14μV/°C;  Een verandering van 1μV komt overeen met een temperatuurverandering van 71mK.

Bij gebruik van thermokoppels beperkt elektrische ruis de mogelijkheid om het volgen van kleine veranderingen op het koperbevriezingsplateau en dus heeft Isotech haar aandacht gericht op de ontwikkeling van een nieuwe weerstandsthermometer waardoor betere metingen gemaakt kunnen worden.

Isotech heeft een lange geschiedenis in het produceren van SPRTs tot aan het zilverpunt (model 96178). Deze ervaring werd gecombineerd met nieuwe research voor het ontwikkelen van de nieuwe koperpunt SPRT (Model 108462).

Eigenschappen SPRT Probe

Ro is nominaal 0.25Ω, hetzelfde als de zilverpunt SPRT maar de platina wikkeling wordt op zijn plaats gehouden op een nieuw type mandrel van synthetisch saffier. Platina “houdt” van oxideren, maar “haat” gereduceerde atmosferen. De mantel van de thermometer is van alumina en deze is met lucht gevuld en dus omringd met 20% zuurstof.
Op een unieke wijze is de mantel aangesloten op een kleine luchtpomp om het model 108462 op druk te houden, zodat eventuele lekkages naar buiten gaan, terwijl een zuurstofrijke atmosfeer rond de wikkeling gehandhaafd blijft. Dit is wat de thermometer de stabiliteit geeft. De vier platina draden worden met buisjes van kwartsglas van elkaar gescheiden en geleid door vier boringen. Tijdens het gebruik krijgt de wikkeling een voorspanning van +9 V DC middels de bijgesloten ionisator.

Na ongeveer 30 jaar van onderzoek, waarvan eerdere resultaten officieel gepresenteerd zijn op TEMPMEKO & ISHM 2010 en op het negende Internationale Temperatuur Symposium (ITS9) heeft Isotech het ontwerp nu gecommercialiseerd om ook andere onderzoekers te laten profiteren van deze technologie.

Voor uitgebreide specificaties van deze SPRT probe verwijzen wij u graag naar de datasheet van de 108462 SPRT.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2024 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden