Nauwkeurig temperatuur meten wordt u nu wel heel gemakkelijk gemaakt. Isothermal Technology Limited (Isotech) heeft de MicroK-serie uitgebreid met twee nieuwe modellen. Naast de 800 en 400 zijn er nu de modellen 200 en 100µ°C absolute nauwkeurigheid.

De MicroK is de enige precisie temperatuurmeter ter wereld die geschikt is voor metingen met platinum resistance thermometers (PRTs), thermokoppels en  thermistors. Gezien de speciale meettechnieken die in de MicroK zijn toegepast ten behoeve van drift is het mogelijk om bij vergelijkende weerstandsmetingen letterlijk geen temperatuursdrift te hebben. (Bij de spanningsmetingen is dit slechts 3ppm per jaar).

Voor nauwkeurige temperatuurmetingen wordt tegenwoordig aangegeven dat men het beste twee referentie probes kan gebruiken voor een hogere nauwkeurigheid en zekerheid. Dit is ook de reden waarom de MicroK is uitgevoerd met drie ingangskanalen. U behaalt op deze wijze de hoogste nauwkeurigheden zonder toevoeging van extra multiplexers en daarmee extra onzekerheid. Uiteraard heeft deze temperatuurmeter een stroombron aan boord voor “het warm houden” van de PRT probes, zelfs als deze niet worden gebruikt voor een daadwerkelijke meting. Op deze wijze zijn onzekerheden ten gevolge van vermogens coëfficiënten volledig geëlimineerd.

Naast het model MicroK 100 en 200 zijn er modellen met een iets minder nauwkeurige specificatie, de MikroK 400 en 800. Om dit instrument nog betrouwbaarder te maken, is er geen gebruik gemaakt van mechanische schakelaars, relais of potentiometers (met uitzondering van de aan/uit schakelaar). Alle schakelingen worden gedaan met speciaal gecompenseerde solid state relais.

In combinatie met de MicroK is de microsKanner ontwikkeld. Deze 10-kanaals scanner is een verlengstuk van de MicroK-temperatuurmeter, waarbij de specificaties van de temperatuurmeter volledig in tact blijven. Bestaande scanners zullen altijd van invloed zijn op de specificaties van het gehele meetsysteem omdat deze gebaseerd zijn op mechanische relais en de daaraan gekoppelde verliezen. Bij de microsKanner heeft men het ingangscircuit van de MicroK gedupliceerd in de scanner, waardoor de nauwkeurigheid van het meetsysteem blijft gehandhaafd. Een MicroK-systeem kan op deze wijze worden uitgebreid tot maximaal 92 kanalen.

Voor uitgebreide specificaties van de MicroK 100 en 200 kunt u hier de specificaties downloaden

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2024 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden