Regeneratieve elektronische loads.

Regeneratieve elektronische loads worden interessant wanneer men met hoge vermogens DUT’s wil gaan belasten. Weerstandbelastingen of standaard elektronische belastingen hebben dan twee nadelen.
Het eerste is de warmte die ontstaat. Vaak moet men met airconditioningssystemen de temperatuur beneden een bepaald niveau houden, wat uiteraard weer extra kosten met zich meebrengt.
Het tweede probleem is dat men vaak een extra zware netaansluiting nodig heeft om überhaupt te kunnen testen. Hiervoor brengt de energie- maatschappij extra kosten in rekening (die ook maandelijks terugkomen).

Voor deze toepassingen biedt de Cinergia EL regeneratieve elektronische loads een perfecte oplossing. Zo’n 80% van het opgenomen vermogen uit het net wordt door de regeneratieve load weer teruggeleverd aan het net.


De Cinergia EL load is in staat om te werken in constant impedance mode, constant current mode, constant power mode en als harmonic load (tot de 15e harmonische).
Een unieke eigenschap van de EL load is dat deze in staat is om de power factor volledig vrij in te stellen, zodat er een echte inductieve of capacitieve load kan ontstaan (dit in tegenstelling tot de meeste andere elektronische loads die dit simuleren met een aangepaste crest factor en fase hoek).
De EL load in AC uitvoering heeft een bereik tot 480Vrms, 230Arms en 40-400Hz, met een maximaal vermogen van 200kVA (parallel schakelen is mogelijk). De drie fase uitgang is per fase geheel onafhankelijk te programmeren en kan ook parallel geschakeld worden.

De DC load heeft een bereik tot 750V en 230A DC.   Het systeem wordt opgebouwd rond een beproefde eindtrap met een unieke DSP sturing, welke volledig vrij te programmeren is.
Er wordt standaard software meegeleverd, zodat u direct aan de slag kunt.
Indien u een specifieke applicatie heeft, kan er ook een klant specifieke oplossing worden geboden middels aangepaste firmware / hardware.
De EL loads beschikken standaard over een Modbus en TCP (Ethernet) interface. Optioneel is ook RS485 beschikbaar.

Als toepassing van een dergelijke load kunt u denken aan het testen van (snel)laadpalen voor elektrische auto’s, het boardnet van een schip, vliegtuig of trein, alsook het testen van UPS systemen of hoog vermogen AC of DC voedingen.

Kortom, voor wie op zoek is naar Elektronische Load voor hoge vermogens en dit zo efficiënt mogelijk wil doen, heeft met de Cinergia EL de ideale tool in handen.

Voor uitgebreide specificaties van de Cinergiea EL load klik hier.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden