CHROMA ATE Inc. heeft met het model 17020 een volledig geïntegreerd regeneratieve batterij-testsysteem op de markt gebracht, waarbij tot maar liefst 85% van de te ontladen energie wordt teruggeleverd aan het AC-net.
Het behouden van energie is één van de belangrijkste voordelen van de toegepaste regeneratieve technologie.
Het gehele systeem verbruikt namelijk aanmerkelijk minder energie dan de conventionele batterij- en accutestsystemen.
De energie welke bij het ontladen vrij komt wordt in veel gevallen volledig omgezet in warmte. Deze verloren energie wordt in veel gevallen nog veel hoger, omdat in bepaalde gevallen koelinstallaties worden ingezet voor het binnen de perken houden van de temperatuur in de testruimte.

CHROMA past in het model 17020 een bi-directionele DC/DC convertor toe voor het laden en ontladen van het batterij pack. Daarnaast is er de AC/DC convertor, welke de geregenereerde energie van de batterij/accu aan het AC-net terug levert. De controle unit stuurt commando’s en verzamelt meetdata, zoals batterijspanning, laad-/ontlaadstroom, vermogen, capaciteit en temperatuur.
Het systeem is tot 60 kanalen te configureren welke individueel of in parallel mode kunnen worden gebruikt. Het Battery Pro software platform, geschikt voor realtime data analysis, complementeert het geheel tot een hoogwaardige testoplossing. Het regeneratieve systeem is ontwikkeld voor de mid-voltage toepassingen, zoals de batterijmodules voor elektrische motorvoertuigen en voor EV, HEV en PHEV batterijmodules.

Voor uitgebreide informatie van het Chroma 17020 batterij testsysteem klikt u hier.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden