Niet nieuw maar wel iets wat we graag eens extra bij onder de aandacht willen brengen.
Stroom shunts!

Nauwkeurig stroom meten blijft moeilijk. Doen we dit met een kleine weerstand in het circuit waarbij we dan weer de spanning over de weerstand kunnen meten of doen we dit middels een “veld sterkte ” meting en hoe nauwkeurig is dat dan?
Bij een kleine weerstand moeten we ook weer rekening houden met de temperatuur- ontwikkeling in de weerstand als gevolg van de stroom door de weerstand, die vervolgens weer de waarde van de weerstand beïnvloed. (Sommige leveranciers hebben dan ook een RTD geïntegreerd in hun shunt en leveren een kalibratierapport met temperatuurcoëfficiënt.)
Bij AC stroom komt daar vervolgens nog eens de karakteristieke eigenschap bij van de weerstand bij verschillende frequenties. En zo blijft het zoeken naar de beste oplossing voor uw specifieke applicatie.

TT&MS heeft inmiddels vijf leveranciers die stroom shunts kunnen leveren voor kalibratie doeleinden. Dat gaat van relatief eenvoudige stroom shunts voor lage DC stromen tot AC stroom shunts met een 1MHz bandbreedte.
Leveranciers zoals Ohm Labs en Measurements International leveren shunts op het hoogste kalibratie niveau.   Hierbij een overzicht:

–          Cropico: CR serie DC stroom shunts van 0,15A tot 30A, 0,02% basic accuracy.
–          Ohm Labs: CS serie DC tot 1kHz, 0,1A tot 1000A, 0,005% tot 0,04% basic accuracy.
–          Ohm Labs: MCS serie. Multiple stroom shunts met temperatuur stabilisatie.
–          Measurements International: 9332 serie DC stroom shunts van 10A tot 3000A met een basic accuracy van 0,01%.
–          Measurements International: 931xA serie. Multiple DC stroom shunts van 10µA tot 3000A met een basic accuracy van 0,02%.
–          N4L: DC+AC stroom shunts tot 1MHz, 3 tot 500A, basic accuracy 0,1%
–          Puissance +: levert DC+AC sensoren tot 150kHz, 5A tot 2500A, basic accuracy 0,5%

Heeft u vragen over deze stroom shunts/sensors of heeft u een specifieke behoefte op dit gebied, laat het ons weten. www.ttms.nl

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2022 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden