Stroom meten

TTI heeft een geheel nieuw type stroomprobe geïntroduceerd. Een unieke oplossing voor het meten en analyseren van stromen in PCB-sporen. Normaal is een herleidbare stroommeting alleen mogelijk door een current shunt in het circuit op te nemen of door een gesloten magnetische loop te plaatsen. Hieruit volgt al direct dat het meten van stroom op veel praktische bezwaren kan stuiten, zeker als er aan PCB’s dient te worden gemeten.  De TTi I-Prober 520 maakt gebruik van een technologie (de zogenaamde Fluxgate magnetometer) om stromen te meten zonder de stroomkring te onderbreken of een geleider om de stroomkring te plaatsen. Juist deze eigenschap biedt mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren.

De I-Prober 520 is een compacte hand-held probe welke wordt gebruikt in combinatie met een oscilloscoop. Door het plaatsen van de geïsoleerde probe tip op bijvoorbeeld het stroomvoerende printspoor kan de stroomvorm worden geanalyseerd en gemeten. Met een bandbreedte van DC – 5 MHz en een dynamisch bereik van 10 mA tot 20A pk-pk is deze probe geschikt voor vrijwel elke oscilloscoop.   De I-Prober 520 is uitermate geschikt voor het meten van stromen in printsporen en in componentaansluitingen. De probe wordt compleet geleverd, verpakt in een tas met een controle unit, kalibratie unit, een power supply en een conventionele closed magnetic loop assembly adapter.

Voor een uitgebreide datasheet van de I-Prober klik hier.

Voor een uitgebreid technische artikel klik hier.

Voor een instructie filmpje klik hier.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden