Het testen van zonnepaneelinverters is een complexe aangelegenheid. Je wilt de inverter natuurlijk kunnen testen, onafhankelijk van het weer of tijd van de dag. En het liefst in een laboratoriumomgeving waarbij je alle inputmogelijkheden van de inverter te allen tijde kunt simuleren. Daarnaast moet de inverter aan wettelijke eisen voldoen alvorens deze vermogen mag gaan leveren aan het net. De inverter moet binnen bepaalde frequenties kunnen synchroniseren met het net. En dat geldt natuurlijk ook voor de netspanning. Vervolgens is het interessant om het rendement van de inverter te bepalen over het volledige vermogensbereik. Al met al een vrij complexe testopstelling.

TTMS heeft in samenwerking met een aantal fabrikanten een testsysteem ontwikkeld om een breed scala aan inverters te kunnen testen. Het systeem bestaat aan de inputzijde uit een zonnepaneelsimulator, een voeding om zo de verschillende panelen en weersomstandigheden te kunnen simuleren en een powermeter. De uitgang van de inverter wordt aangesloten op een programmeerbare AC-belasting, een powermeter en een programmeerbare AC-voeding. De AC-voeding is noodzakelijk om de verschillende netspanning- en frequentiecondities te simuleren. De AC-belasting wordt gebruikt om onder verschillende condities te kunnen testen.

Al met al een uiterst flexibel systeem om een breed scala aan zonnepaneelinverters uitgebreid te kunnen testen op hun specificaties.

Voor uitgebreide informatie over invertertestsystemen vagen wij u contact met ons op te nemen zodat wij specifiek voor uw applicatie het juiste systeem kunnen samenstellen.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2024 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden