De vermogensmeter voor LED techniek: de N4L power analyzer PPA 1500

Wie werkt met nieuwe technologieën wordt vaak geconfronteerd met nieuwe meetproblemen. Zo is een eenvoudige vermogensmeting niet meer zo vanzelfsprekend bij het gebruik van LED’s.
Wanneer we nauwkeurig het vermogen willen opmeten van een LED driver op een AC net, zullen we al gauw ontdekken dat hier toch wel grote piekstromen bij komen kijken. In het bijzonder bij het toepassen van dimming op een LED driver wordt dit nog duidelijker. Deze pieken doen zich zelfs voor na iedere nul doorgang van het AC net en kunnen korter zijn dan 100us. Daarom is bij de N4L PPA 1500 serie een sample rate van maar liefst 1MS/s beschikbaar, bij een bandbreedte tot 1MHz. Deze techniek wordt aangevuld met een real time Discrete Fourier Transform. Hierdoor wordt er absoluut zonder onderbreking gemeten en wordt er nooit een puls gemist in de meting, ook al is deze zeer kort. Ook bij de PWM dimtechniek van LED’s geeft dit een uiterst nauwkeurige meting.

Specificaties

Naast klassieke power analyzer functionaliteit zijn deze power analyzers uitgerust met analyse van Harmonische-, RMS multimeter- en oscilloscoopfunctie, waarmee de gemeten pieken ook duidelijk zichtbaar gemaakt kunnen worden. De PPA 1500 is beschikbaar in een 1-, 2- en 3-kanaals uitvoering en kan stromen meten tussen 100mApk – 300Apk in de 20Arms uitvoering, maar bestaat ook in een 30Arms uitvoering die tot 1000Apk kan meten, met spanningen tot 1000Vrms.

Voor wie alles grondig wil analyseren, zijn er ook tal van softwaretools en opties beschikbaar voor het analyseren van inrush stromen, standby  metingen en zelfs netanalyse (harmonische vervuiling). Standaard is er RS232 en USB aanwezig, LAN is optioneel leverbaar. Ook is het mogelijk om de data rechtstreeks op een usb-stick te loggen zonder hulp van een pc.

Kortom, voor wie op zoek is naar een krachtige tool om het vermogen en het stroomgedrag van zijn LED toepassingen in kaart te brengen, is de PPA1500 serie de ideale oplossing.

Voor uitgebreide specificaties van de PPA1500 verwijzen wij u graag naar de PPA1500 datasheet.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden