De Itech IT5100 serie batterijtesters zijn specifiek ontwikkeld voor het meten van de interne weerstand van een batterij. De interne weerstand van de batterij is een belangrijke technische indicator om de prestaties van de batterij te beoordelen. Het is ook een noodzakelijk testonderdeel bij de inspectie van het fabricageproces van een batterij.

U kunt met de IT5100 tegelijkertijd de interne weerstand en spanning van alle soorten batterijen met hoge snelheid meten. Ongeacht of het nu knoopcellen of large cell battery packs betreft.

Functies
Om de invloed veroorzaakt door bekabeling te vermijden en de precisie van de test te verzekeren, passen de IT5101 en IT5101E een vierdraads Kelvin weerstandsmeetmethode toe. De meting komt tot stand met een kleine wisselstroom, de zogenoemde AC-IR meting. Deze heeft een aantal voordelen ten opzichte van de veel gebruikte DC meting:

  • De cel hoeft niet eerst geladen te worden. Dit versnelt het meetproces enorm: van minstens enkele tientallen minuten naar 10 seconden.
  • Onderzoek heeft aangetoond dat een laagfrequent AC meting stabielere meetwaarden oplevert.
  • De kleine AC meetstroom vereist geen omvangrijke apparatuur.  In plaats van 100 Adc kan met 1.5 Aac stroom gemeten worden.

Om gegevens op te slaan en daarmee statistische berekeningen uit te voeren, kan een USB flash drive op de IT5101 worden aangesloten. De meetgegevens van de IT5100 serie kunnen worden opgeslagen als .csv-bestand.

Eigenschappen 
Het instrument is voorzien van een 4,3inch LCD display dat gelijktijdig de weerstand en spanning toont. Het spanningsbereik loopt van 10 µV tot 300 V en het weerstandsbereik van 150 μΩ tot 3000 Ω.
GPIB, USB en LAN interfaces zijn standaard aanwezig en het instrument is aan te sturen via SCPI.

Toepassingen
De Itech IT5100 serie batterijtesters is een ideale oplossing voor verschillende soorten accu’s, zoals voor mobiele telefoons, onbemande luchtvoertuigen (UAV), elektrische voertuig (EV) batterijen, contactweerstand, equivalente serie weerstand (ESR) enz.

Voor gedetailleerde informatie over deze nieuwe module verwijzen wij u graag naar de datasheet.

Wilt u meer informatie over of advies voor de optimale batterijtester voor uw toepassing, neemt u dan contact met ons op!

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden