De Itech IT5100 serie batterijtesters zijn specifiek ontwikkeld voor het meten van de interne weerstand van een batterij. De interne weerstand van de batterij is een belangrijke technische indicator om de prestaties van de batterij te beoordelen. Het is ook een noodzakelijk testonderdeel bij de inspectie van het fabricageproces van een batterij.

U kunt met de IT5100 tegelijkertijd de interne weerstand en spanning van alle soorten batterijen met hoge snelheid meten. Ongeacht of het nu knoopcellen of large cell battery packs betreft.

Functies
Om de invloed veroorzaakt door bekabeling te vermijden en de precisie van de test te verzekeren, passen de IT5101 en IT5101E een vierdraads Kelvin weerstandsmeetmethode toe. De meting komt tot stand met een kleine wisselstroom, de zogenoemde AC-IR meting. Deze heeft een aantal voordelen ten opzichte van de veel gebruikte DC meting:

  • De cel hoeft niet eerst geladen te worden. Dit versnelt het meetproces enorm: van minstens enkele tientallen minuten naar 10 seconden.
  • Onderzoek heeft aangetoond dat een laagfrequent AC meting stabielere meetwaarden oplevert.
  • De kleine AC meetstroom vereist geen omvangrijke apparatuur.  In plaats van 100 Adc kan met 1.5 Aac stroom gemeten worden.

Om gegevens op te slaan en daarmee statistische berekeningen uit te voeren, kan een USB flash drive op de IT5101 worden aangesloten. De meetgegevens van de IT5100 serie kunnen worden opgeslagen als .csv-bestand.

Eigenschappen
Het instrument is voorzien van een 4,3inch LCD display dat gelijktijdig de weerstand en spanning toont. Het spanningsbereik loopt van 10 µV tot 300 V en het weerstandsbereik van 150 μΩ tot 3000 Ω.
GPIB, USB en LAN interfaces zijn standaard aanwezig en het instrument is aan te sturen via SCPI.

Toepassingen
De IT5100 serie is een ideale oplossing voor verschillende soorten accu’s, zoals voor mobiele telefoons, onbemande luchtvoertuigen (UAV), elektrische voertuig (EV) batterijen, contactweerstand, equivalente serie weerstand (ESR) enz.

Voor gedetailleerde informatie over deze nieuwe module verwijzen wij u graag naar de datasheet.

Wilt u meer informatie over of advies voor de optimale batterijtester voor uw toepassing, neemt u dan contact met ons op!

Wat onze klanten zeggen

Latefa El Amrani

Latefa El Amrani

MetricControl

Als onafhankelijk kalibratielaboratorium van elektrisch/elektronische temperatuur- en geometrische meetapparatuur zijn wij en onze klanten gebaat bij nauwkeurige meetresultaten en een goede herleidbaarheid. Hiervoor is goede en stabiele meet -en regelapparatuur strikt noodzakelijk. Om dit te realiseren is een betrouwbare partner nodig die hoogwaardig kwaliteit biedt en met ons meedenkt, en TTMS is zo’n partner. Wij hebben al vele jaren een goede samenwerking met TTMS. Technische problemen zijn voor hen uitdagingen en vragen worden snel en adequaat beantwoord. TTMS is pro-actief: denkt altijd met ons mee. Daarnaast zijn zij klantgericht, flexibel, betrokken en betrouwbaar. Ze komen hun afspraken altijd na. Ook zijn ze deskundig, geven een goed advies en leveren de juiste apparatuur. Kortom, MetricControl werkt graag met TTMS samen.

Hypex Electronics

Joop van Bijnen

Hypex Electronics

Ik doe al jaren zaken met TTMS. Zij bieden ons goede adviezen, met keuze uit een breed assortiment producten. Voor wij tot aankoop overgaan, kunnen we middels een demonstratiemodel zelf een aantal dagen ervaren of het product voldoet aan onze verwachtingen. Ze denken mee en proberen mij niet iets aan te smeren. Mocht het zo zijn dat er eens een keer, om wat voor reden dan ook, wat mankeert aan de spullen van TTMS, dan zijn ze er ook om service te leveren met reparatie en, indien nodig, een vervanger. TTMS investeert met zijn service in een goede en duurzame klantrelatie

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2018 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden