Grid emulatie met de regeneratieve GE-AC+ serie van Cinergia

De GE+ vAC serie grid emulatoren (ook wel net simulatoren genoemd) zijn AC spanningsbronnen speciaal ontwikkeld voor het simuleren van diverse AC netten.
De GE+ vAC serie is verkrijgbaar vanaf 7,5 kVA tot 1200 kVA. De uitgangsspanning (L-N) is per fase in te stellen tussen 0-277 (optioneel 295 Vrms), waarbij de frequentie instelbaar is over een bereik van 10 tot 400 Hz en 360 tot 900 Hz in de hoogfrequent uitvoering. Optioneel is de mogelijkheid van een DC voeding, 750VDC of optioneel 800VDC.

Eigenschappen
De GE+ vAC serie regeneratieve GRID emulatoren zijn 4-kwadrant AC voedingen die gebruikt worden voor het testen van uiteenlopende producten. Dankzij de bi-directionele hardware kan er energie aan de belasting worden geleverd, maar ook worden teruggeleverd van de belasting aan het elektriciteitsnet.
Het regeneratieve concept maakt de GE-AC+ serie uitermate geschikt voor het testen van PV inverters, het simuleren van een microGRID en energiebesparingsapplicaties.

Met het nieuwe door Cinergia ontwikkelde controllerboard is het nu nog eenvoudiger om SEMI F47, IEC-61000-4-11 en CBEMA normtesten uit te voeren. Dit betreft bijvoorbeeld interrupts en spanningdips (gebalanceerd en ongebalanceerd) en tot en met de 50e harmonische vervorming per fase, maar ook een oplopende spanning met programmeerbare stijg- en daaltijd, flikker, overspanning en programmeerbare interne weerstand. Het nieuwe controller board gebruikt een oversampling techniek van 300 kHz op de gemeten stroom en spanning. Hierdoor is de resolutie verhoogd en samen met de low-noise metingen zorgt dit voor een nog beter dynamisch gedrag (< 1 ms) en uitgebreide functionaliteit.

Nieuw zijn de analoge inputs waarbij je de GE+ units ook als amplifier kan gebruiken voor PHIL (Power Hardware in the Loop).

Toepassingen
De GE+ wordt toegepast voor ‘schone’ Grid Emulatie met programmeerbare spanning, frequentie en fasehoek waarmee speciale netconfiguraties kunnen worden ingesteld. De unit is toepasbaar als industrieel testplatform voor burn-in en als productietester voor validatietests in onderzoekslaboratoria,  bij certificering en kwaliteitscontrole.

Ook voor netverstoringen, het testen van regelalgoritmen voor hernieuwbare energiebronnen van zon, wind en waterkracht, elektromobiliteit, energieopslagsystemen (batterijen), luchtvaart-grid, microgrids en smartgrids wordt de GE+ vAC ingezet. Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de GE+ datasheet.

Heeft u vragen over prijzen of levertijden, of wilt u een demonstratie van één van de GE+ modellen, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag bij de keuze van de beste oplossing voor uw applicatie.

Wat onze klanten zeggen

Latefa El Amrani

Latefa El Amrani

MetricControl

Als onafhankelijk kalibratielaboratorium van elektrisch/elektronische temperatuur- en geometrische meetapparatuur zijn wij en onze klanten gebaat bij nauwkeurige meetresultaten en een goede herleidbaarheid. Hiervoor is goede en stabiele meet -en regelapparatuur strikt noodzakelijk. Om dit te realiseren is een betrouwbare partner nodig die hoogwaardig kwaliteit biedt en met ons meedenkt, en TTMS is zo’n partner. Wij hebben al vele jaren een goede samenwerking met TTMS. Technische problemen zijn voor hen uitdagingen en vragen worden snel en adequaat beantwoord. TTMS is pro-actief: denkt altijd met ons mee. Daarnaast zijn zij klantgericht, flexibel, betrokken en betrouwbaar. Ze komen hun afspraken altijd na. Ook zijn ze deskundig, geven een goed advies en leveren de juiste apparatuur. Kortom, MetricControl werkt graag met TTMS samen.

Hypex Electronics

Joop van Bijnen

Hypex Electronics

Ik doe al jaren zaken met TTMS. Zij bieden ons goede adviezen, met keuze uit een breed assortiment producten. Voor wij tot aankoop overgaan, kunnen we middels een demonstratiemodel zelf een aantal dagen ervaren of het product voldoet aan onze verwachtingen. Ze denken mee en proberen mij niet iets aan te smeren. Mocht het zo zijn dat er eens een keer, om wat voor reden dan ook, wat mankeert aan de spullen van TTMS, dan zijn ze er ook om service te leveren met reparatie en, indien nodig, een vervanger. TTMS investeert met zijn service in een goede en duurzame klantrelatie

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2019 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden