De bi-directionele batterij lader B2C+ van Cinergia maakt deel uit van een lijn met bi-directionele regeneratieve voedingen en loads.

Eigenschappen

De B2C+ serie bi-directionele batterij lader is een vierkwadrant DC voedingen die gebruikt kan worden voor het laden en ontladen van batterijen. De B2C+ werkt dus zowel als DC voeding als DC electronic load. Dankzij de bi-directionele hardware wordt bij het ontladen de energie terug geleverd aan het elektriciteitsnet in plaats van geheel in warmte te worden omgezet zoals bij de meeste loads. De voeding / belasting kan werken in Constant Voltage, Constant Current, Constant Power en Constant Resistance mode.

Het nieuwe controller board in de B2C+ maakt gebruik van een oversampling techniek (300kHz) op de gemeten stroom en spanning. Hierdoor is de nauwkeurigheid van de metingen verhoogd en het dynamisch gedrag aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de oudere modellen (1msec). Het nieuwe board biedt ook aanzienlijk meer functionaliteit:

 • onafhankelijke setpoints per kanaal
 • onafhankelijke configureerbare virtuele weerstand per kanaal (sink/source)
 • programmeerbare flanken
 • geavanceerde functies voor batterijtesttoepassingen (opladen/ontladen/cyclus) ook volgens IUoU
 • intuïtief en doeltreffend Test Editor paneel voor geautomatiseerde tests
 • versterkerfunctie* voor hardware in de lus
 • gescheiden kanaalbediening*
 • door gebruiker configureerbare 6x analoge ingangen en 6x analoge uitgangen
 • door gebruiker instelbare limieten en alarmen voor stroom, spanning, overstroom, overspanning en overbelasting
 • EEPROM waar limieten en alarmen kunnen worden opgeslagen door een geavanceerde gebruiker (beveiligd met een wachtwoord)
 • intuïtieve en flexibele software-interface die toegang biedt tot alle nieuwe functionaliteiten
 • dataloggen via FTP van instelbare testvariabelen*
 • en een geavanceerde LabVIEW gebruikersinterface*

*optioneel

Nieuw zijn de analoge inputs waarbij je de B2C+ units als versterker kan gebruiken voor PHIL (Power Hardware in the Loop).

De B2C+ serie is verkrijgbaar vanaf 7,5 kVA tot 1200 kVA. De spanning loopt tot 750VDC of  optioneel tot 800VDC. De gegenereerde uitgangsstroom aan de netzijde is sinusvormig (THDi <3%) en de Power factor is beter als 0,99.

Toepassingen

De Bidirectional Battery Charger is uitermate geschikt voor tweekwadrant en vierkwadrant toepassingen: het laden en ontladen van batterijen en accu’s via Constant Current en Constant Voltage, het emuleren van PV arrays en het emuleren van batterijen en accu’s. Parameters en profielen kunnen eenvoudig via een .csv file worden in- en uitgelezen.

Voor meer informatie over de B2C+ serie, verwijzen wij u naar de B2C+ product pagina. 

Heeft u vragen over prijzen of levertijden, of wilt u een demonstratie van één van de B2C+ modellen neem dan contact met ons op. Wij adviseren uw graag bij de keuze van de beste oplossing voor uw applicatie.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden