Introductie

De nieuwe Itech IT8900A/E serie hoogwaardige DC loads werden in juni gelanceerd. Deze serie voor vermogens van 2 kW tot 54 kW heeft een hoge vermogensdichtheid: 6 kW bij 4U hoogte. Middels master-slave parallelschakeling zijn elektrische vermogens tot 384 kW te belasten. De IT8900A/E serie DC loads werken voor stromen tot 2400 A en zijn beschikbaar in de spanningsbereiken 150 V, 600 V en 1200 V.

Toepassingen en Functies

De Itech IT8900E serie hoogwaardige DC Loads beschikt over standaard CC, CR, CP en CV bedrijf. Daarnaast beschikt de IT8900A serie ook de gecombineerde CC+CV modus. Dit lost het probleem op van korte piekstromen bij het testen van bijvoorbeeld laadstations. CV+CR instelling maakt het mogelijk om de rimpel te simuleren bij het testen van LED drivers. Daarmee wordt het verbeteren van de snelheid en stabiliteit van de regellus mogelijk, ook bij PWM dimmen. Verder biedt de IT8900A serie CR+CC en CP+CC modus. Daarmee kan een breed bereik van testen uitgevoerd worden.

Beide uitvoeringen, zowel de E als A versie, kunnen analoog worden aangestuurd door PLC of signaalgenerator. Voor geautomatiseerde testomgevingen is dit haast onmisbaar en werkt dit heel direct. De snelheid van de regellus is in CV bedrijf instelbaar. Hiermee kan de belasting goed worden ingesteld op de te testen voeding en wordt interferentie voorkomen. In parallelbedrijf van meerdere units blijven CC/CV stand beschikbaar. Er zijn functies voor batterijtesten, automatisch testen en kortsluittesten.

Deze loads met hoog vermogen zijn ontworpen voor diverse testen in de industrie, defensie, lucht- en ruimtevaart zoals laadstations, ontladen van (auto)accu’s, server-voedingen, telecommunicatie-voedingen, energieopslagsystemen, zekeringen, relais, generatoren, omvormers waaronder zon- en windenergie en UPS.

Besturing en beveiliging

De besturing kan zoals gezegd analoog maar ook via het frontpaneel of via een host computer. De host is via RS232, USB, GPIB, CAN en LAN aan te sluiten. Voor de nieuwe Itech IT8900A/E serie hoogwaardige DC Loads zijn ook verschillende software tools beschikbaar, alsmede de Labview drivers. De IT8900A/E heeft uitgebreide OVP, OCP, OPP, OTP anti-reverse, current limit en power limit beveiligingen en mag kortstondig worden overbelast.

Voor meer informatie over deze Itech IT8900A/E serie verwijzen wij u naar de productpagina. Hier vindt u ook de datasheet.

Heeft u vragen over prijzen en/of levertijden, of wilt u een demonstratie van één van de nieuwe Itecht IT8900A/E serie DC loads neem dan contact met ons op. Wij adviseren uw graag bij de keuze van de beste DC load voor uw applicatie.

Wat onze klanten zeggen

Latefa El Amrani

Latefa El Amrani

MetricControl

Als onafhankelijk kalibratielaboratorium van elektrisch/elektronische temperatuur- en geometrische meetapparatuur zijn wij en onze klanten gebaat bij nauwkeurige meetresultaten en een goede herleidbaarheid. Hiervoor is goede en stabiele meet -en regelapparatuur strikt noodzakelijk. Om dit te realiseren is een betrouwbare partner nodig die hoogwaardig kwaliteit biedt en met ons meedenkt, en TTMS is zo’n partner. Wij hebben al vele jaren een goede samenwerking met TTMS. Technische problemen zijn voor hen uitdagingen en vragen worden snel en adequaat beantwoord. TTMS is pro-actief: denkt altijd met ons mee. Daarnaast zijn zij klantgericht, flexibel, betrokken en betrouwbaar. Ze komen hun afspraken altijd na. Ook zijn ze deskundig, geven een goed advies en leveren de juiste apparatuur. Kortom, MetricControl werkt graag met TTMS samen.

Hypex Electronics

Joop van Bijnen

Hypex Electronics

Ik doe al jaren zaken met TTMS. Zij bieden ons goede adviezen, met keuze uit een breed assortiment producten. Voor wij tot aankoop overgaan, kunnen we middels een demonstratiemodel zelf een aantal dagen ervaren of het product voldoet aan onze verwachtingen. Ze denken mee en proberen mij niet iets aan te smeren. Mocht het zo zijn dat er eens een keer, om wat voor reden dan ook, wat mankeert aan de spullen van TTMS, dan zijn ze er ook om service te leveren met reparatie en, indien nodig, een vervanger. TTMS investeert met zijn service in een goede en duurzame klantrelatie

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2019 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden