Introductie

De nieuwe Itech IT8900A/E serie hoogwaardige DC loads werden in juni gelanceerd. Deze serie voor vermogens van 2 kW tot 54 kW heeft een hoge vermogensdichtheid: 6 kW bij 4U hoogte. Middels master-slave parallelschakeling zijn elektrische vermogens tot 384 kW te belasten. De IT8900A/E serie DC loads werken voor stromen tot 2400 A en zijn beschikbaar in de spanningsbereiken 150 V, 600 V en 1200 V.

Toepassingen en Functies

De Itech IT8900E serie hoogwaardige DC Loads beschikt over standaard CC, CR, CP en CV bedrijf. Daarnaast beschikt de IT8900A serie ook de gecombineerde CC+CV modus. Dit lost het probleem op van korte piekstromen bij het testen van bijvoorbeeld laadstations. CV+CR instelling maakt het mogelijk om de rimpel te simuleren bij het testen van LED drivers. Daarmee wordt het verbeteren van de snelheid en stabiliteit van de regellus mogelijk, ook bij PWM dimmen. Verder biedt de IT8900A serie CR+CC en CP+CC modus. Daarmee kan een breed bereik van testen uitgevoerd worden.

Beide uitvoeringen, zowel de E als A versie, kunnen analoog worden aangestuurd door PLC of signaalgenerator. Voor geautomatiseerde testomgevingen is dit haast onmisbaar en werkt dit heel direct. De snelheid van de regellus is in CV bedrijf instelbaar. Hiermee kan de belasting goed worden ingesteld op de te testen voeding en wordt interferentie voorkomen. In parallelbedrijf van meerdere units blijven CC/CV stand beschikbaar. Er zijn functies voor batterijtesten, automatisch testen en kortsluittesten.

Deze loads met hoog vermogen zijn ontworpen voor diverse testen in de industrie, defensie, lucht- en ruimtevaart zoals laadstations, ontladen van (auto)accu’s, server-voedingen, telecommunicatie-voedingen, energieopslagsystemen, zekeringen, relais, generatoren, omvormers waaronder zon- en windenergie en UPS.

Besturing en beveiliging

De besturing kan zoals gezegd analoog maar ook via het frontpaneel of via een host computer. De host is via RS232, USB, GPIB, CAN en LAN aan te sluiten. Voor de nieuwe Itech IT8900A/E serie hoogwaardige DC Loads zijn ook verschillende software tools beschikbaar, alsmede de Labview drivers. De IT8900A/E heeft uitgebreide OVP, OCP, OPP, OTP anti-reverse, current limit en power limit beveiligingen en mag kortstondig worden overbelast.

Voor meer informatie over deze Itech IT8900A/E serie verwijzen wij u naar de productpagina. Hier vindt u ook de datasheet.

Heeft u vragen over prijzen en/of levertijden, of wilt u een demonstratie van één van de nieuwe Itecht IT8900A/E serie DC loads neem dan contact met ons op. Wij adviseren uw graag bij de keuze van de beste DC load voor uw applicatie.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2024 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden