192 kanaals datalogger

TTMS heeft een 192 kanaals datalogger systeem afgeleverd bij één van haar klanten. Het systeem is bedoeld om de spanning- en stroomdistributie te meten in een grote productiemachine ten behoeve van de semiconductor industrie.

Het systeem bestaat uit 12 PCI kaarten met elk 16 ingangskanalen, opgebouwd in een industriële PC. In de PC hebben we een 30TB HD systeem en een grafische kaart geplaatst voor vier hoge resolutie HDMI monitoren. De PCI kaarten hebben een 16-bit A/D convertor met een intern geheugen van 2GB en een maximale sample frequentie van 100k samples per seconde. Alle 192 kanalen zijn, in tijd gezien, volledig gesynchroniseerd.

De opstelling is verdeeld in 80 AC stroomkanalen, 16 AC spanningskanalen, 48 AC/DC stroomkanalen en 48 DC spanningskanalen. Alle stroomprobes en spanningsprobes zijn op klantenspecificatie gemaakt. Zo zijn de AC/DC stroomprobes geleverd met een gecombineerde signaal- / voedingskabel waarbij de 9V voeding voor deze probes van een centrale DC voeding komt. Er hoeven dus niet constant batterijen te worden verwisseld of gebruik te worden gemaakt van 48, 9V adapters. Dit hebben we ook gedaan voor de AC differentiële spanning probes.

Met deze opstelling kan de klant de data van de 192 kanalen op maximale sample frequentie streamen naar de Hard Disk. En dat tot ruim 9 dagen lang. Op deze wijze kan op een eenvoudige manier worden onderzocht wat de beïnvloeding is van spanning- / stroomstoringen in één tak van de powerdistributie ten opzichte van de andere takken van het distributienet.

Wat onze klanten zeggen

Hans Verhees

Hans Verhees

Victron Energy

Wij kopen geen meetinstrumentatie, maar oplossingen voor specifieke meetproblemen. Ik koop dan ook graag bij TTMS, gezien de kennis die zij hebben op het gebied van testoplossingen in power elektronica. Ik heb namelijk een hekel aan verkopers. TTMS helpt ons bij de juiste keuze. Ze komen zelfs met instrumentatie van fabrikanten die ze zelf niet vertegenwoordigen. En altijd met een perfecte service: ze doen niet moeilijk, maar regelen het gewoon.

Shell Technology Centre Amsterdam

Jan Serné

Shell Technology Centre Amsterdam

Vanuit mijn functie binnen het kalibratie- en kwaliteitslab is het voor mij een continu streven naar kwaliteit. Om dit te waarborgen is de juiste support van onder andere leveranciers dan ook essentieel. TTMS begrijpt dit als geen ander, en ik doe dan ook al jaren zaken met hen. Als ik de relatie met TTMS moet omschrijven, dan is deze niet alleen feitelijk maar zeker ook instinctief te noemen. De meetinstrumentatie is betrouwbaar. Bovendien is de expertise op gebied van test- en meetapparatuur bij TTMS een goede aanvulling voor de STCA.

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2020 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden