192 kanaals datalogger

TTMS heeft een 192 kanaals datalogger systeem afgeleverd bij één van haar klanten. Het systeem is bedoeld om de spanning- en stroomdistributie te meten in een grote productiemachine ten behoeve van de semiconductor industrie.

Het systeem bestaat uit 12 PCI kaarten met elk 16 ingangskanalen, opgebouwd in een industriële PC. In de PC hebben we een 30TB HD systeem en een grafische kaart geplaatst voor vier hoge resolutie HDMI monitoren. De PCI kaarten hebben een 16-bit A/D convertor met een intern geheugen van 2GB en een maximale sample frequentie van 100k samples per seconde. Alle 192 kanalen zijn, in tijd gezien, volledig gesynchroniseerd.

De opstelling is verdeeld in 80 AC stroomkanalen, 16 AC spanningskanalen, 48 AC/DC stroomkanalen en 48 DC spanningskanalen. Alle stroomprobes en spanningsprobes zijn op klantenspecificatie gemaakt. Zo zijn de AC/DC stroomprobes geleverd met een gecombineerde signaal- / voedingskabel waarbij de 9V voeding voor deze probes van een centrale DC voeding komt. Er hoeven dus niet constant batterijen te worden verwisseld of gebruik te worden gemaakt van 48, 9V adapters. Dit hebben we ook gedaan voor de AC differentiële spanning probes.

Met deze opstelling kan de klant de data van de 192 kanalen op maximale sample frequentie streamen naar de Hard Disk. En dat tot ruim 9 dagen lang. Op deze wijze kan op een eenvoudige manier worden onderzocht wat de beïnvloeding is van spanning- / stroomstoringen in één tak van de powerdistributie ten opzichte van de andere takken van het distributienet.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden