De Isotech Pegasus special, hoge temperatuur oven met korte insert

Het kalibreren van korte temperatuursensors bij een hoge temperatuur is een behoorlijke uitdaging. Hoe houd je de temperatuur constant en homogeen als de insteekdiepte van de sensor soms beperkt is tot slechts 2,5 centimeter? En toch komen we dergelijke sensors regelmatig tegen. Met name in de auto industrie, maar ook in verbrandingsovens en dergelijke applicaties.

Isotech heeft al jaren een portable temperatuur oven in het pakket met een temperatuur range van ongeveer 150 tot 1200°C. Dit met een metalen insert en een insteekdiepte van 80mm met daar bovenop een isolator van 50mm. Door vervanging van de metalen insert met een 130mm lengte, kan er ook gewerkt worden met korte sensoren, maar dan is echter de nauwkeurigheid en het temperatuurbereik beperkt.

Isotech heeft in samenwerking met TTMS nu een nieuwe Pegasus unit ontwikkeld speciaal voor sensoren met een lengte van 25, 35 en 50mm.

De Pegasus-T uitvoering is gebaseerd op de huidige Pegasus Advanced Unit met de uitgebreide controller. Per sensor insteekdiepte is er een speciale controller loop gemaakt met een bijbehorend referentie thermokoppel in het temperatuur verwarmingsblok. Indien gewenst, kan er ook gewerkt worden met een externe TC type R als referentie in de insert.

Met de Pegasus-T unit hebben we een temperatuur bereik van 150 tot 1100°C. Een extra TC zorgt voor een Over Temperature Protection (OTP), wat weer de levensduur van deze Pegasus ten goede komt.

Integratie in een automatische kalibratie opstelling is mogelijk middels een ethernet en USB interface.

Voor gedetailleerde technische informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.

Heeft u vragen over prijzen, levertijden of wenst u meer informatie over het product neem dan contact met ons op.
Wij adviseren uw graag bij de keuze van de beste oplossing voor uw applicatie.

Wat onze klanten zeggen

Latefa El Amrani

Latefa El Amrani

MetricControl

Als onafhankelijk kalibratielaboratorium van elektrisch/elektronische temperatuur- en geometrische meetapparatuur zijn wij en onze klanten gebaat bij nauwkeurige meetresultaten en een goede herleidbaarheid. Hiervoor is goede en stabiele meet -en regelapparatuur strikt noodzakelijk. Om dit te realiseren is een betrouwbare partner nodig die hoogwaardig kwaliteit biedt en met ons meedenkt, en TTMS is zo’n partner. Wij hebben al vele jaren een goede samenwerking met TTMS. Technische problemen zijn voor hen uitdagingen en vragen worden snel en adequaat beantwoord. TTMS is pro-actief: denkt altijd met ons mee. Daarnaast zijn zij klantgericht, flexibel, betrokken en betrouwbaar. Ze komen hun afspraken altijd na. Ook zijn ze deskundig, geven een goed advies en leveren de juiste apparatuur. Kortom, MetricControl werkt graag met TTMS samen.

Hypex Electronics

Joop van Bijnen

Hypex Electronics

Ik doe al jaren zaken met TTMS. Zij bieden ons goede adviezen, met keuze uit een breed assortiment producten. Voor wij tot aankoop overgaan, kunnen we middels een demonstratiemodel zelf een aantal dagen ervaren of het product voldoet aan onze verwachtingen. Ze denken mee en proberen mij niet iets aan te smeren. Mocht het zo zijn dat er eens een keer, om wat voor reden dan ook, wat mankeert aan de spullen van TTMS, dan zijn ze er ook om service te leveren met reparatie en, indien nodig, een vervanger. TTMS investeert met zijn service in een goede en duurzame klantrelatie

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2019 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden