De NOS bericht deze week over schade en storingen bij bedrijven door slechte kwaliteit van de stroom.

Omvormers, LED verlichting en frequentieregelaars veroorzaken steeds meer storing en deze moderne technologie is zelf op zijn beurt weer gevoeliger voor vervuiling van het lichtnet.

Denk hierbij aan harmonischen oftewel vervorming van de spanning- en stroomvormen, een slechte arbeidsfactor, spanningsdips, onderbrekingen en overspanning, flicker en onbalans tussen de fasen.

De gevolgen kunnen zijn: de efficiency, de capaciteit, veiligheid en levensduur van apparatuur worden lager en het aantal storingen en de uitval van apparatuur wordt hoger.

Gelukkig valt er te testen en meten hoeveel storing wordt veroorzaakt en hoe gevoelig voor storing apparatuur is.

Hiervoor biedt TTMS programmeerbare voedingen, belastingen en nauwkeurige power analyzers:

Regeneratieve AC voedingen
Grid Emulatie
Vermogensmeters

Leest u ook onze presentatie over dit onderwerp:

“Is uw ontwerp bestand tegen netvervuiling, harmonische vervorming en een slechte powerfactor?”

TTMS adviseert bedrijven en onderwijs- en onderzoeksinstellingen in test- en meetapparatuur.

Samen met onze klanten vinden wij de beste oplossing uit een breed pakket aan modellen en fabrikanten.

Neem contact op met één van de consultants van TTMS voor advies.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden