Elektronisch belasten nu mogelijk vanaf 0V

Bij 0 Volt stroom dissiperen. Dat is toch niet mogelijk, hoor ik u zeggen. Dat klopt, maar toch is het H&H gelukt om het werkgebied van een aantal modellen uit de H&H PLI serie, elektronische belastingen, terug te brengen tot een bijna kortsluiting (10 mV).

De ZERO Volt modellen

De zogenaamde ZERO Volt modellen uit de PLI serie zijn leverbaar vanaf 1.000W (60A) tot 17.000W (720A) en geschikt voor spanningen tot 60Vdc. Met als ondergrens 10 mV. Dit maakt deze elektronische belastingen uitermate geschikt voor het testen van bijvoorbeeld Brandstof Cellen waarbij cel spanningen van < 1V voorkomen. De relatief hoge stromen bij dergelijk lage werk-spanningen stellen nogal wat eisen aan de elektrische verbindingen en bekabeling. Het is daarom ook van groot belang om de optredende spanningsval over de bekabeling te compenseren. De ZERO Volt modellen uit de H&H PLI serie zijn geschikt om een spanningsval tot 0.5V te compenseren.

Een elektronische DC belasting wordt met name gebruikt voor het testen van DC voedingen, brandstof cellen, accu’s, batterijen, etc. Voor de laatste toepassing heeft de PLI unit nog een specifieke functie om de interne weerstand van de batterij of accu te bepalen.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden