Het Chroma 17011 Battery Cell Test System is een zeer nauwkeurig systeem dat speciaal is ontworpen voor het testen van lithium-ion batterij cellen. Het is geschikt voor productontwikkeling, kwaliteitscontrole en is nuttig voor kenmerkend onderzoek als capaciteit testen, levensduur testen en interne weerstand.

De Chroma 17011 bestaat uit twee series. Een serie lineaire testers met een extreem lage ruis op de uitgang en een hoge meetnauwkeurigheid. Deze serie is met name geschikt voor het testen van kleine en middelgrote batterij cellen.

De regeneratieve bi-directionele testsystemen zijn met name voor de hoge capaciteit cellen. Bij ontladen van de cellen wordt bij deze units de energie terug omgezet naar het net. Dit geeft een energie besparing en voorkomt extra warmte.

De spanningsrange van deze batterij cel testers loopt van 0 tot 6V. De stroom ranges lopen van 200µA tot 100A full range.

Naast de standaard modes constante stroom (CC), constant vermogen (CP), constante spanning (CV) en constante weerstand (CR), is de Chroma 17011 ook uitgerust met rijsimulatiefunctie.

In combinatie met de batterij test software kunt u complexe cyclustesten voor elk kanaal afzonderlijk uitvoeren. Het programma kan worden gecombineerd met een temperatuur datalogger en eventueel ook meerdere klimaatkasten aansturen voor een volledig geautomatiseerde test.

Aangezien veiligheid cruciaal is voor het testen van lithium-ion batterij cellen, biedt de 17011 serie een verscheidenheid aan beveiligingen. Voor het starten moet een contactcontrole en een polariteitscontrole worden uitgevoerd om te voorkomen dat er een slechte verbinding ontstaat. Tijdens het testen kan de gebruiker, naast de voor geïnstalleerde bescherming van het hardware circuit, de firmware aanpassen om overspanning (OVP), overstroom (OCP), overcapaciteit (OQP), spannings-/stroomvariatie (ΔV / ΔI), lus weerstand en andere anomalieën te detecteren om de lithium-ion batterij cellen te beschermen.

Voor een compleet overzicht van de verschillende modellen en specificaties, verwijzen wij u graag naar de 17011 datasheet.

Heeft u vragen over prijzen, levertijden of wenst u meer informatie over het product neem dan contact met ons op.
Wij adviseren uw graag bij de keuze van de beste oplossing voor uw applicatie.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden