Met de introductie van de Chroma 62000D serie heeft Chroma ATE een 6, 12 en 18 kW, bi-directioneel DC voeding+DC belasting gelanceerd in een behuizing van slechts 3U.

Chroma 62000D: voeding en belasting in één

De 62000D serie werkt in twee kwadranten waardoor deze zowel als DC-voeding als regeneratieve DC belasting inzetbaar is. Als DC belasting wordt de opgenomen energie terug geleverd naar het net met een conversie-efficiëntie tot 93%. De Chroma 62000D bi-directionele voeding is leverbaar in een 0~100V/600V/1200V/1800V uitvoering en kan functioneren als contante spannings, stroom- en vermogensbron (CV, CC, CP-mode). In vergelijking met een traditionele voeding en belasting bespaart de 62000D bi-directionele DC-voeding ruimte, vermindert energieverlies en warmteafvoer en is eenvoudig te configureren. Vermogens tot 180kW worden mogelijke door meerdere units parallel te schakelen in een master – slave configuratie.

De bi-directionele voeding werkt ook als batterijsimulator. Zo zijn op relatief eenvoudige wijze voorwaarden te programmeren voor de toestand van lading (SOC) of specifieke batterij kenmerkende V-I-curven in te laden. Het intuïtieve touchscreen en de intelligente bedieningsinterface aan de voorzijde verkorten de testtijd en vereenvoudigen complexe testprocessen.

Veelzijdig inzetbaar

De 62000D serie bidirectionele DC voedingen voldoen dan ook aan de toenemende vraag naar geschikte test- en meetopstellingen voor de hernieuwbare energiebronnen zoals PV, EV, brandstofcellen en batterijen. Deze staan immers volop in de belangstelling als vervanging van traditionele energiebronnen net als de benodigde, vaak bi-directionele, energieconversie apparatuur.

Bi-directionele voedingen zijn dan ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld laad-/ontladingstests en levenscyclustests, waaronder BOBC, DC-DC-conversie. PCS Motor driver testen voor DC-AC voedingen in overeenstemming met LV123- en LV148-normen voor onderdelen binnen de automotive. Maar ook I-V-energiesimulatie testen van energieopslag, batterij en brandstofcel in microgrid labs zijn de 62000D serie op het lijf geschreven.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden