Itech IT-M3300 regeneratieve DC elektronische belasting

De Itech IT-M3300 Regeneratieve DC Elektronische belasting maakt deel uit van de veelzijdige IT-M3000 serie. Deze ultra compacte DC loads herbergen relatief veel vermogen en hoge nauwkeurigheid in een zeer compacte behuizing van ½ wide 19” rack module van 1U hoog.

De Itech IT-M3300 loads zijn leverbaar in 200W, 400W en 800W uitvoeringen. De opgenomen elektrische energie wordt niet omgezet in warmte maar wordt terug geleverd aan het lokale AC net. En dit principe draagt in hoge mate bij aan de hoge vermogens dichtheid van deze serie loads. Dit zorgt ook voor een dubbele besparing op de energie rekening; u bespaart op de kosten van een airco en het energie verbruik van die airco en daarnaast uiteraard de terug geleverde kWh’s van de loads.
Op dit moment zijn er 12 modellen beschikbaar, geschikt voor spanningen tot 60V, 150V, 300V en 600V. De stroom bereiken zijn 3A, 6A, 12A en 30A en dat bij vermogens bereiken van 200W, 400W en 800W. Opvallend bij de IT-M3300 serie belastingen is ook de hoge resolutie en de meetnauwkeurigheid.

Veelzijdige unit

Deze regeneratieve elektronische belasting is dan ook uitermate geschikt voor onder andere batterijontlading testen, het testen van multi-channel DC voedingen en bij duurtesten voor bijvoorbeeld halfgeleider veroudering. Afhankelijk van de toepassing zijn de volgende operating modes beschikbaar: CC/CV/CP/CR, CV+CC/CC+CR/CV+CR / CV+CC+CP+CR. Een groot voordeel bij met name batterij cell en batterij pack testen is het feit dat de IT-M3300 standaard is uitgerust met temperatuur meetfunctie. Door gebruik van de optioneel mee te leveren temperatuursensor kan bij het ontladen ook de batterij temperatuur worden gemeten. Voor toepassingen met hogere vermogens of meerder belasting kanalen kunnen tot 16 units parallel worden geschakeld of gesynchroniseerd.
Remote bediening is mogelijk via een van de vijf optionele interfaces waaronder; RS232, CAN, LAN, GPIB, USB_TMC, USB_VCP, RS485 en analoog.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.

Zie ook de specificaties van de overige IT-M modellen:

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden