Itech IT-M3300 regeneratieve DC elektronische belasting

De Itech IT-M3300 Regeneratieve DC Elektronische belasting maakt deel uit van de veelzijdige IT-M3000 serie. Deze ultra compacte DC loads herbergen relatief veel vermogen en hoge nauwkeurigheid in een zeer compacte behuizing van ½ wide 19” rack module van 1U hoog.

De Itech IT-M3300 loads zijn leverbaar in 200W, 400W en 800W uitvoeringen. De opgenomen elektrische energie wordt niet omgezet in warmte maar wordt terug geleverd aan het lokale AC net. En dit principe draagt in hoge mate bij aan de hoge vermogens dichtheid van deze serie loads. Dit zorgt ook voor een dubbele besparing op de energie rekening; u bespaart op de kosten van een airco en het energie verbruik van die airco en daarnaast uiteraard de terug geleverde kWh’s van de loads.
Op dit moment zijn er 12 modellen beschikbaar, geschikt voor spanningen tot 60V, 150V, 300V en 600V. De stroom bereiken zijn 3A, 6A, 12A en 30A en dat bij vermogens bereiken van 200W, 400W en 800W. Opvallend bij de IT-M3300 serie belastingen is ook de hoge resolutie en de meetnauwkeurigheid.

Veelzijdige unit

Deze regeneratieve elektronische belasting is dan ook uitermate geschikt voor onder andere batterijontlading testen, het testen van multi-channel DC voedingen en bij duurtesten voor bijvoorbeeld halfgeleider veroudering. Afhankelijk van de toepassing zijn de volgende operating modes beschikbaar: CC/CV/CP/CR, CV+CC/CC+CR/CV+CR / CV+CC+CP+CR. Een groot voordeel bij met name batterij cell en batterij pack testen is het feit dat de IT-M3300 standaard is uitgerust met temperatuur meetfunctie. Door gebruik van de optioneel mee te leveren temperatuursensor kan bij het ontladen ook de batterij temperatuur worden gemeten. Voor toepassingen met hogere vermogens of meerder belasting kanalen kunnen tot 16 units parallel worden geschakeld of gesynchroniseerd.
Remote bediening is mogelijk via een van de vijf optionele interfaces waaronder; RS232, CAN, LAN, GPIB, USB_TMC, USB_VCP, RS485 en analoog.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.

Zie ook de specificaties van de overige IT-M modellen:

Wat onze klanten zeggen

Hans Verhees

Hans Verhees

Victron Energy

Wij kopen geen meetinstrumentatie, maar oplossingen voor specifieke meetproblemen. Ik koop dan ook graag bij TTMS, gezien de kennis die zij hebben op het gebied van testoplossingen in power elektronica. Ik heb namelijk een hekel aan verkopers. TTMS helpt ons bij de juiste keuze. Ze komen zelfs met instrumentatie van fabrikanten die ze zelf niet vertegenwoordigen. En altijd met een perfecte service: ze doen niet moeilijk, maar regelen het gewoon.

Shell Technology Centre Amsterdam

Jan Serné

Shell Technology Centre Amsterdam

Vanuit mijn functie binnen het kalibratie- en kwaliteitslab is het voor mij een continu streven naar kwaliteit. Om dit te waarborgen is de juiste support van onder andere leveranciers dan ook essentieel. TTMS begrijpt dit als geen ander, en ik doe dan ook al jaren zaken met hen. Als ik de relatie met TTMS moet omschrijven, dan is deze niet alleen feitelijk maar zeker ook instinctief te noemen. De meetinstrumentatie is betrouwbaar. Bovendien is de expertise op gebied van test- en meetapparatuur bij TTMS een goede aanvulling voor de STCA.

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2020 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden