De foto hiernaast toont een klant specifieke oplossing van TT&MS BV waarbij een 10 kW DC power supply van Magna-Power, regelbaar tussen 0-800 Vdc, wordt gebruikt als batterij emulator. De speciale EV-connectoren zijn voorzien van een safety interlock welke op hun beurt weer zijn verbonden met het interlock circuit van het DC power supply.

Eén van de belangrijkste redenen is dat een “echte” batterij of accu lang niet altijd voorhanden is. Bovendien is het in dit geval niet nodig om rekening te houden met de relatief lange laad-/ontlaadtijden. Dit door eventueel aanpassingen te doen in de batterijconfiguratie (serie/parallel). Dit biedt een groot voordeel met betrekking tot de testtijd en flexibiliteit.

Batterij/accu spanning, het elektrisch vermogen, een SOC (state of charge) zijn belangrijke eigenschappen van een energy storage device zoals een batterij of accu pakket. Hiervoor kan een batterij emulator in de vorm van een regelbaar, programmeerbaar, DC power supply een enorme uitkomst bieden. Naast een variabele uitgangsspanning zijn er ook batterij emulatoren waarbij naast de Ri ook de volledige, bidirectionele batterij karakteristiek is te programmeren.

We kunnen deze kasten bouwen met spanningen tot 1500V en voor elk gewenst vermogen.

Neem voor meer informatie contact op met één van onze consultants.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2024 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden