BSS2000 Battery Simulation Software

De BSS2000 battery simulation software van Itech is een onmisbare tool voor de R&D en test engineer. Dit om de prestaties van de aangesloten power conversie elektronica en de batterij zelf, snel en volledig, te verifiëren.

Deze software biedt de gebruiker een real-time batterij curve simulatie functie. De gebruiker hoeft alleen het batterij type te selecteren, een paar basis parameters in te stellen, waarna vervolgens de curve wordt gegenereerd.

Maar de BSS2000 battery simulation software is ook geschikt voor meer complexe curves gebaseerd op meerdere parameters. Conventionele typen batterij curves of wiskundige modellen zijn over het algemeen gebaseerd op typische omstandigheden, of toepassingen. En op het gebruik in speciale omgevingen, waar met name ook temperatuur van grote invloed is.

Deze simulatie software is onder andere voorzien van een functie om de Mathlab file .mat formaat te importeren. Een formaat waarmee vaak op wetenschappelijk niveau wordt gewerkt. Tevens is het mogelijk om bekende batterij laad en ontlaad gegevens als Excel .csv bestand te importeren.

Engineers willen vaak in een vroeg R&D stadium veel testen uitvoeren om het productontwerp continu te optimaliseren. Omdat de batterij simulator snel kan worden ingesteld op verschillende State of Charge (SoC) niveaus hoeft dus niet het echte laad- en ontlaadproces te worden doorlopen. Hierdoor wordt een verbeterde testefficiëntie verkregen en zal de test tijd aanmerkelijk worden gereduceerd.

De BSS2000 en BSS2000 Pro-software kan worden gebruikt in combinatie met Itech’s krachtige bi-directionele DC-voedingen uit de IT6000B, IT6000C, IT-M3400 en IT-M3600 serie. Hiermee biedt het de gebruikers een breed scala aan simulatieoplossingen voor zowel laag als hoog vermogen toepassingen.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de brochure of neem contact op met één van onze consultants.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden