Eerste Cinergia GE&EL AC/DC ePlus geleverd in de BeNeLux

TT&MS heeft de eerste “All-in one” Cinergia GE&EL AC/DC ePlus voeding / belasting geleverd in de BeNeLux. De unit is officieel geïntroduceerd in juli 2020 en de Universiteit van Luxemburg kocht er één voor hun testlaboratorium vanwege de veelzijdigheid van deze unit.

Op de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) hebben ze verschillende onderzoeksprojecten met betrekking tot groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Eén van de projecten is het onderzoeken van de uitdagingen van een autonoom Off Grid energiesysteem.

In eerste instantie zal de Cinergia unit worden gebruikt als een regeneratieve AC-belasting die het stroomverbruik van de consument nabootst. Met de AC-elektronische belastingfunctie is het mogelijk om resistieve, inductieve en capacitieve belastingen of een combinatie van deze drie, te simuleren. Daarnaast wordt de GE&EL+ AC/DC gebruikt als een AC-net-emulator om te zien of de omvormer voor zonne-energie onder de juiste omstandigheden kan synchroniseren met het net, maar ook onder de juiste omstandigheden kan worden losgekoppeld van het net met behulp van de nieuwste normen.

Deze Cinergia-unit is ook geschikt als PV-emulator, zodat onafhankelijk van de hoeveelheid zonlicht de gehele installatie op specificaties kan worden getest. In deze installatie is tevens een accuopslag aanwezig. De GE&EL AC/DC ePlus unit is tevens geschikt voor zowel het testen van de batterij als voor de batterij-emulatie. Deze mogelijkheid biedt de Universiteit van Luxemburg extra testmogelijkheden voor elektrische voertuigen, V2G-testen en ook het testen van elektromotoren.

Dit instrument biedt de  extra mogelijkheden voor het testen van elektrische voertuigen en ook elektromotoren voor deze toepassing. Al met al is het een zeer veelzijdig instrument dat de testfaciliteiten binnen de universiteit sterk uitbreidt.

Voor gedetailleerde specificaties en meer toepassingen zie de GE/EL+ AC/DC-datasheet.

De All in one unit is een zeer veelzijdig instrument waarmee de testfaciliteiten binnen de universiteit sterk worden uitbreidt.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden