Magna-Power, programmeerbare DC kilo-Ampère (kA) stroombronnen

Gezien de toenemende ontwikkelingen op het gebied van hoog vermogen DC applicaties is er vanuit wetenschap en industrie een toenemende belangstelling voor programmeerbare DC stroombronnen in het bereik vanaf 100A tot zelfs meerdere kilo-Ampère!

De belangstelling voor dergelijke stroombronnen wordt onder andere aangewakkerd door het veelvuldig onderzoek naar energy storage oplossingen. Ontwikkelingen welke impact hebben op zowel de bedrijfsspanning en de laad- en ontlaadstromen bij batterijen. Zo is er momenteel al sprake van zogenaamde DC MegaWatt chargers (1.500V met laadstromen van 1000A en meer) voor de zwaardere EV applicaties (bijvoorbeeld vrachtvervoer en  maritiem).

Dergelijke specificaties vormen een uitdaging voor engineers en onderzoekers. Op batterij cel niveau is de relatief lage cel spanning dan ook niet het probleem maar vormen de hoge stromen, in de benodigde testopstellingen, een nieuwe uitdaging. Voor dergelijke toepassingen heeft Magna-Power  meerdere programmeerbare DC power supplies, geschikt voor lage spanningen en hoge stromen.

Over het spanningsbereik van 0-5Vdc zijn standaard oplossingen beschikbaar van 0-250A tot 0-4.500A. Bij de DC power supplies in het bereik van 0-16V zijn stromen mogelijk van 0-250A tot zelfs 0-6.000A. Nog hogere stromen worden haalbaar door het parallel schakelen van 2 of meerdere units.

Ook onderzoek maar supergeleiders of elektrolyse toepassingen kunnen uiteraard gebruik maken van dergelijke voedingen.

Magna-Power, fabrikant van hoog vermogen DC power supplies, heeft een indrukwekkend aantal van maar liefst 500 verschillende modellen power supplies, in het spanningsbereik van 0-5V tot 0-10kV. En dat in een vermogensbereik van 1.5kW tot 3.000kW+! De daaruit voorvloeiende stromen zijn al even indrukwekkend te noemen.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de onderstaande datasheets of neem contact op met onze consultants.

TS serie
MT serie
MS serie

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden