Met de nieuwe Chroma 11210 batterij cel isolatietester zijn we weer een stap voorwaarts in het garanderen van kwalitatieve en veilig geproduceerde batterij cellen.

Deze isolatietester is speciaal ontwikkeld om vroeg in het productieproces van Lithium-ion batterij cellen en super-capacitors onregelmatigheden te detecteren. Fabrikanten kunnen met de Chroma 11210 potentieel gevaarlijke cellen eenvoudig uitfilteren. Deze tests verhogen de productkwaliteit van batterijen en voorkomt mogelijke interne kortsluitingen bij ingebruikname met explosie en brand tot gevolg. Onder andere onzuiverheden bij het monteren van de polen aan de anode en kathode folies zijn moeilijk detecteerbaar en vormen een potentieel gevaar na verloop van tijd.

De Chroma 11210 batterij cel isolatietester kan handmatig of in geautomatiseerde systemen worden ingezet. Hij meet de lekstroom (LC) en isolatieweerstand (IR) van de dry-cel batterijen en andere isolatiematerialen. Naast de standaard LC/IR-meting, heeft de 11210 een unieke functie die gedeeltelijke ontlading of spanningsoverslag detecteert die mogelijk kunnen optreden in het isolatiemateriaal. Met deze PD-detectie (Partial Discharge) kan de batterij zijn interne status worden getest, nog voordat het elektrolyt wordt toegevoegd. Zo kunnen defecte producten worden uitgefilterd nog voordat ze de volgende productiefase ingaan en, belangrijker nog, voordat ze op de markt komen.

De Chroma 11210 heeft een breed scala aan uitgangsspanningen, van 1V voor het testen van batterijcellen van mobiele telefoons tot 1000V of 50mA om toepassingen met hoge spanning en hoge laadstroom te testen. De lekstroom meting varieert van 10pA tot 20mA. Elke cel test kan worden voltooid in 20 ms, hierdoor wordt een snelle doorvoer in het productieproces gegarandeerd.

Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de datasheet van de Chroma 11210 isolatietester.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden