Dit overzicht heeft betrekking op de speciale black body sources voor kalibratie met een lage onzekerheid van infraroodthermometers. Een reeks draagbare primaire black body sources combineert hoge emissiviteit met een uitstekende temperatuur uniformiteit. Het cilindrische ontwerp minimaliseert de effecten van luchtbeweging en omgevingsveranderingen. Veel van de bronnen kunnen worden gebruikt met hoge zuiverheid ITS-90 Fixed Point Cells waar de thermometer is gekalibreerd tegen de vriestemperatuur van een zuiver metaal.

Black body

Een black body is gedefinieerd als een bron zonder reflectiviteit of een bron die de maximaal mogelijke straling uitzendt (op alle golflengtes) voor zijn temperatuur.

Emissivity

Emissiviteit is de verhouding van de straling die door een oppervlak wordt uitgezonden tot die van een black body bij dezelfde temperatuur. Isotech heeft een reeks bronnen met een hoge emissiviteit in combinatie met thermische uniformiteit voor gebruik als primaire standaard bronnen voor kalibratie met een lage onzekerheid.

De primaire black body standaard

De temperatuurbron heeft een uitstekende emissiviteit met voldoende uniformiteit, zodat de testthermometer kan worden vergeleken met een traceerbare contact thermometer.

 

De secundaire black body standaard

Bij deze methode wordt de black body gekalibreerd met een standaardthermometer en wordt de testthermometer vergeleken met de bron.

 

Kalibratie met behulp van een black body transfer standaard

Bij deze methode wordt de testthermometer vergeleken met een standaard stralingsthermometer.

 


Gebruik van ITS-90 Fixed Point Cells

De testthermometer is gekalibreerd, niet tegen een bron of andere thermometer, maar tegen een vaste temperatuurpunt van een ITS-90 Fixed Point Cell. Een dergelijk punt wordt verkregen door bijvoorbeeld een hoeveelheid zuiver Gallium te smelten om een vaste temperatuur van 29.7646°C te verkrijgen.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden