Isocal-6, het multifunctionele temperatuurkalibratiesysteem van Isotech

De bekroonde IsoCal-6 serie van Isotech heeft betrekking op een reeks temperatuur kalibratoren welke zijn ontworpen om vrijwel alle typen temperatuursensoren te kalibreren. Als multifunctionele temperatuur kalibrator kan deze worden gebruikt als een Dry Block (1). Met behulp van accessoires kan deze kalibrator geschikt worden gemaakt als; vloeistof bad (2), ijs bad (3), Blackbody-bron (4), temperatuur kalibrator voor oppervlakte sensoren (5) en als ITS-90 fixed point-systeem (6) voor lage temperaturen. De IsoCal-6 is op zich zelf een relatief eenvoudig te gebruiken, compleet temperatuur kalibratielaboratorium in een behuizing. Het systeem is ontworpen om samen met u uit te breiden om aan alle toekomstige kalibratiebehoeften te voldoen. Dit geeft de gebruiker de flexibiliteit om accessoires toe te voegen wanneer dat nodig is en heeft ook budgettair gezien de nodige voordelen.

1. Metal Block Bath

Een Metal Block Bath (Dry Block Calibrator) zorgt voor een snelle en schone kalibratie van thermokoppels, PRT’s en andere industriële temperatuursensoren. De Isotech-blokken maken gebruik van een combinatie van Multi zone- en geavanceerde materiaaltechnologie om constante temperatuurzones te garanderen maar ook om kalibratie met hoge nauwkeurigheid mogelijk te maken. De verwisselbare blokken met een diameter van 35 mm maken het mogelijk om meerdere sensoren tegelijkertijd te kalibreren met snelle opwarm en afkoeling. Voor grotere sensoren zijn er blokken beschikbaar tot een diameter van 65 mm en een insteekdiepte tot 300 mm.

2. Stirred Liquid Bath

Verwijder het metalen blok en de Isocal-6 kan worden omgezet in een vloeistofbad. Getoond is de Drago met een diameter van 65 mm waardoor hij ideaal is als een draagbaar vloeistofbad. Met een vloeistofbad kunnen bijvoorbeeld schuine of onhandig gevormde sensoren worden gekalibreerd. De nauwkeurigheid is groter dan die van Dry Blocks alleen en met een geschikte referentiesensor is een prestatie van 0,005°C haalbaar. Bij een dergelijk vloeistofbad kan afhankelijk van de uitvoering (basic, site of advanced versie) een referentiesonde worden gebruikt welke wordt aangesloten op de SITE-indicator of Advanced controller. De toepassing van een extern temperatuurmeter is uiteraard ook mogelijk met de TTI-10, TTi-22, milliK of microK units van Isotech.

3. Stirred Ice / Water Bath

De IsoCal-6 modellen welke ook geschikt zijn voor temperaturen onder 0°C kunnen worden gebruikt voor een 0°C geroerd ijs/waterbad. Dit biedt een eenvoudige en goedkope manier om onder andere te controleren of standaarden niet tussentijds verlopen.

IsoCal-6

4. Black Body Source

Het toevoegen van het blackbody-target maakt het testen van infraroodthermometers mogelijk. Goedkope contactloze IR-thermometers worden steeds vaker gebruikt in de industrie en de IsoCal-6 is ideaal om deze apparaten te testen en te controleren. De IR-thermometer wordt gericht op het target en vergeleken met een referentiesonde in het blok.

5. Surface Sensor Calibrator

Met de Surface Sensor Kit wordt de testsensor vergeleken met een platina weerstandsthermometer die zich net onder het oppervlak van het blok bevindt. Bespaar opnieuw kosten op het kopen van extra apparatuur door accessoires toe te voegen die nodig zijn om de IsoCal-6 uit te breiden voor nieuwe kalibratietoepassingen.

6. ITS-90 Fixed Point

Voor de best mogelijke prestaties met onzekerheden tot 0,0005 °C (0,5 mK) voegt u een ITS-90 fixed point cell toe. De meest populaire is de B8 Water Triple Point Cell. Prijstechnisch interessant en eenvoudig te gebruiken. De Triple Point Cell kan zowel in het apparaat worden gemaakt als onderhouden zonder dat er andere apparatuur of benodigdheden nodig zijn.

IsoCal-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem voor meer informatie contact op met één van onze consultants.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden