De nieuwe Elettrotest XPS serie 3-fase AC/DC voedingen

De Italiaanse fabrikant Elettrotest komt met een nieuwe lijn, de XPS serie (eXtreme Power Supply). Deze lijn bestaat uit drie modellen met een vermogensbereik van 18kVA tot 67kVA. Met extreme prestaties op het gebied van stabiliteit, accuraatheid en zuiverheid is deze Elettrotest een klasse apart, zelfs bij volledig capacitieve of inductieve belastingen. Ook variërende en pulserende loads vormen geen enkel probleem, de XPS zorgt binnen een halve periode voor een stabiele spanning. Wat deze hoogvermogen voedingen nog zo bijzonder maakt is de mogelijkheid om inschakelstromen te leveren die tot 2x hoger liggen dan de nominale stroom. Zelfs wanneer de gevraagde stroom deze waarde overschrijdt wordt de spanning tijdelijk verlaagd om een goede werking te blijven garanderen.

De XPS is hierdoor heel geschikt om inschakel- en aanloopstromen te verwerken. Dit maakt van de voeding een ideale partner voor het testen van allerhande motoren en schakelende voedingen. Mede door het groot frequentie bereik tot 1000Hz leent de XPS zich uitermate goed voor het testen van 3-fase high-speed inductie motoren die veelvuldig worden gebruikt in de machinebouw. Ook elektrische systemen in de luchtvaart waar men met frequenties tot 800Hz werkt, zijn eenvoudig en accuraat te testen met de XPS.

Nog een opvallende nieuwigheid is het intuïtieve grafische touchscreen met een overzichtelijke open menu structuur voor een eenvoudige bediening. De spanning, de fasehoek tussen de fases en de frequentie kunnen onafhankelijk per fase worden ingesteld. Data opslaan kan met een USB-stick en voor automatische testen is er een LAN, RS-485 en RS-232 interface voorzien.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet. Heeft u aanvullende vragen over dit instrument neem dan contact op met één van onze consultants.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden