De Itech Grid emulator, model IT7900, is een 4 kwadrant AC/DC voeding met extreem veel functionaliteiten in één unit. En laten we dan gelijk maar een wat mogelijkheden benoemen;

 

  • Het is een AC voeding, het is een DC voeding, het is een AC voeding met een DC offset mogelijkheid en het is een DC voeding met de mogelijkheid van een AC rimpel.
  • In AC grid emulator mode kunnen ook allerlei netvervuilingen en harmonische worden gegenereerd. Zelfs arbitrary golfvormen.
  • De grid emulator kan zowel vermogen leveren als vermogen absorberen waarbij dit vermogen wordt terug geleverd aan het net.
  • Het is een vier kwadrant versterker. (Voor met name ook PHIL applicaties.)
  • De unit kan gebruikt worden voor enkelfase grid, driefase grid, omgekeerde fase grid (voor 700Vrms) en meerkanaals ebkelfase AC voeding. Met meerdere units is het ook mogelijk om een 6-fase net of 12 fase net te emuleren.
  • Er is een professionele anti-islanding test mode voorzien waarbij RLC (weerstand-inductie-capaciteit) parameters zijn te definiëren voor het testen van de Anti Island detectie circuits.
  • Ingebouwd is ook een nauwkeurige Power Analyzer met een veelvoud aan metingen inclusief harmonische vervorming. Met de ingebouwde datalogger functie kunt u de meetresultaten ook langdurig opslaan in het interne geheugen.

 

Deze IT7900 serie bestaat uit een zestal modellen. Een enkelfase 5KVA unit, een enkel- of driefase 6kVA/9kVA/12kVA en 15kVA unit en een 15kVA slave unit. Door het combineren van één master met 10 slave units is het eenvoudig mogelijk om een 165kVA grid emulator te creëren.

Heeft u meer vermogen nodig? Dat kan. We kunnen tot zes master units parallel schakelen tot een maximaal vermogen van 960kVA.

Specificaties

Dan nog even wat basis specificaties van de Itech IT7900 modellen. De uitgangsspanning per fase is 0-350Vl-n en het frequentiebereik is 16Hz tot 150Hz. De unit heeft een programmeerbare uitgangsimpedantie en kan ook worden gebruikt voor pre-compliance testen als IEC61000-4-11/4-13/4-14 en 4-28. De fasehoek kan worden ingesteld tussen 0 graden en 360 graden voor zowel het opstarten als het afschakelen van een DUT.

De unit werkt normaal in een Constant Voltage mode (zoals alle AC voedingen) maar heeft ook een stroom limiet instelling en een vermogen limiet instelling. Als de stroom of het vermogen de limiet bereikt dan schakelt de unit niet uit maar wordt de spanning verlaagd zodat applicaties met een hoge inschakelstroom toch kunnen opstarten.

De IT7900 serie is dan ook uitermate veelzijdig en geschikt voor het testen van zonnepaneel invertors, UPS systemen, (bi-directionele) laadpalen, Power Hardware In de Loop, het testen van energie opslagsystemen, het testen van alle net gerelateerde producten tegen de bestaande normen, het testen van DUT’s met een hoge inschakelstroom en vele andere applicaties.

Een bijzonder veelzijdig instrument die eigenlijk elke testingenieur op zijn bureau moet hebben.

Bekijk voor meer informatie de product pagina, de datasheet of neem contact op met één van onze consultants.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2024 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden