Protection Unit (IT-E165A & IT-E118)

Voordat een batterij testcyclus (bijvoorbeeld charge – discharge) wordt gestart is het van belang om zeker te zijn dat de DUT correct is aangesloten en de spanning van de bron en DUT overeenkomen. Dit om hoge stromen naar de uitgang capaciteiten in de bi-directionele DC voedingen te voorkomen.

Itech, leverancier van onder andere een indrukwekkende range bi-directionele DC power supplies, heeft hiervoor verschillende Protection Units beschikbaar. Deze hebben een ingebouwd detectiecircuit om het spanning verschil te detecteren en om te bepalen of deze is omgekeerd. Indien niet wordt voldaan aan de juiste condities dan blijft het testcircuit losgekoppeld en worden eventuele beschadigingen aan de voeding en/of batterij voorkomen.

Veiligheid rondom het testen van batterijen (energy storage devices) kan niet nadrukkelijk genoeg worden benoemd.

De zogenoemde Anti-reverse Protection Units zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, en zijn geschikt voor verschillende spanning / stroom bereiken.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2024 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden