Met de Itech IT8400 serie, high performance high voltage DC loads, weet Itech een oplossing te bieden voor met name die toepassingen waarbij een relatief snel en dynamisch belastingsprofiel is gewenst.

De IT8400 high performance high voltage DC loads serie is leverbaar in een 600V en 1.200V uitvoering met een vermogen van 6kW. Door middel van een Master-Slave parallel mode is een DC load tot 600kW te realiseren over het bereik van 1,5A tot 15.000A. Tevens is het mogelijk om, gedurende 3 seconden het dubbele vermogen te dissiperen. Denk hierbij aan hoogvermogen ontladingtesten bij batterijen, supercaps of fuel cells.

Naast de opmerkelijke dynamische specificaties waaronder een stijg-/ daaltijd voor de stroom van 15us, is de nauwkeurigheid van de stroommeting opvallend te noemen. Voor de uitlezing van de stroom zijn drie bereiken beschikbaar met een maximale resolutie tot maar liefst 40uA bij een sample rate van 500kHz voor spanning en stroom. De ingebouwde test- en batterij ontlaad functies maken het testen van super capacitors, fuel cell en power batterijen wel heel eenvoudig.

Voor remote bediening in een ATE omgeving zijn de IT8400 serie DC loads standaard voorzien van CAN, LAN, USB, RS232 en analoge interfaces.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2024 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden