De DisplayPort standaard.

DisplayPort is een audio- en videostandaard ontwikkeld door VESA (Video Electronics Standards Association) als tegenhanger van HDMI. Deze standaard werd goedgekeurd in mei 2006.

De DisplayPort standaard wordt ondersteund door een grote groep hardware bedrijven, zoals Dell, HP, Philips, Samsung, AMD, Intel en nVidia. Destijds vonden deze bedrijven het nodig om middels een andere hardware connector (anders dan HDMI) naar snellere data links te gaan voor het aansturen van hoge resolutie schermen. HDMI was destijds nog niet zover ,en deze race naar nog hogere kloksnelheden wordt nog altijd door gezet tussen beide standaarden.

Het was met name bij de introductie de bedoeling om DisplayPort goedkoop te kunnen implementeren. Dit zou mogelijk moeten worden doordat er geen royalty’s of licenties betaald te hoeven worden bij gebruik van de standaard. Daarnaast belooft DisplayPort een grote bandbreedte (maximaal 5,4 Gigabit per seconde / lane) en is er ook ondersteuning voor audio. Tevens wordt het ontwerp van de connectoren als voordeel gezien. De connector zou door zijn ontwerp minder last kunnen hebben van het ombuigen van pinnen.

Binnen de standaard kan gebruik worden gemaakt van het HDCP-protocol (High-bandwith Digital Content Protection Protocol) voor de afscherming van data. Dit is vooral een voordeel voor bijvoorbeeld de filmindustrie.

Een HDMI/DVI-kabel bevat een apart aderpaar voor het transport van het kloksignaal. DisplayPort werkt met een embedded kloksignaal, verweven in het datasignaal. Dit bespaart niet alleen een aderpaar, maar reduceert tevens de elektromagnetische uitstraling (EMI). Het gevolg is dat ook de overspraak verminderd wordt. Mede hierdoor is de maximale lengte van een DisplayPort-kabel groter dan de HDMI/DVI-variant. Een kleine variant van de Displayport is de mini displayport.

Het DisplayPort-signaal is niet compatibel met HDMI of DVI. DisplayPort wordt vooral veel gebruikt bij hoge resolutie beeldschermen zoals medische monitoren en digital cinema. Ook veel projectoren worden tegenwoordig uitgevoerd met deze connector.

Bij mobiele systemen wordt steeds meer gebruikgemaakt van de DisplayPort, o.a. omdat de signaaloverdracht minder stroom zou kosten.

De huidige versie, DisplayPort 1.2, levert genoeg bandbreedte voor videoresoluties, tot 3840 bij 2160 beeldpunten op een verversingsfrequentie van 60Hz (5,4Gbps/lane met maximaal 4 lanes), en ondersteunt de meeste 3D-videoformaten.

DisplayPort versie 1.3 is inmiddels aangekondigd (8,1Gbps / lane).

Voor DisplayPort Compliance test oplossingen verwijzen wij u graag naar de specifieke Compliance test pagina

Voor een compleet overzicht van de DisplayPort standaard verwijzen wij graag naar De DisplayPort org website. www.displayport.org/

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2023 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden