Temperatuurkalibratie voor primaire laboratoria, secundaire laboratoria en industriële applicaties

Voor temperatuurkalibratie heeft TTMS alles in huis om een primair laboratorium in te richten met een breed aanbod aan industriële temperatuuroplossingen.

Voor het primaire lab heeft TTMS oplossingen van de Engelse firma Isotech.

Menig nationaal laboratorium heeft de oplossingen van Isotech voor hun realisatie van ITS-90. Oplossingen hiervoor zijn de uiterst stabiele temperatuurbaden voor vergelijkingsmetingen, de verschillende fixed points cellen, welke voor ITS-90 gedefinieerd zijn, de meest nauwkeurige temperatuursensoren in de vorm van SPRTs en referentie thermokoppels. Uiteraard ontbreekt hierbij niet de verschillende meet- en vergelijkingsapparatuur, zoals uiterst stabiele thermometers en meetbruggen.

Voor het secundaire lab hebben wij verschillende vergelijkingsbaden voor zowel lage alsook hoge temperaturen. Ook hier zijn er de verschillende meters en sensoren om de juiste en meest efficiënte temperatuurkalibraties uit te voeren.

Voor de industriële temperatuurkalibraties hebben we de zogenaamde dry block, ook wel dry well genoemd. Dit vanwege het feit dat hier niet een vloeistof gebruikt wordt om de te testen temperatuursensor te verglijken met de referentiesensor, maar een homogeen metalen blok met een uiterst stabiele temperatuurgradiënt.

Ook deze temperatuurkalibratoren zijn er voor vergelijkingsmetingen van de te meten sensor met een referentie thermometer/-sensor.

Isotech heeft daarnaast nog een unieke reeks, waarbij de dry block en vloeistofbad gecombineerd is.

Zoals eerder genoemd, is het aanbod van TTMS in temperatuurkalibratie breed en kan ingedeeld worden in drie groepen:

  •  Vloeistofbaden, ovens en dry blocks
  •  Thermometers en meetbruggen
  • Sensoren:  SPRTs en Themokoppels

Advies nodig? Neem contact met ons op