De Croydon Precision Instrument Company (Cropico) begon in 1952 met een kleine lijn van standaard weerstanden, weerstand banken en een spanning ratio bank. In de jaren ’60 breidde Cropico haar productportfolio uit met nieuwe producten, zoals de RH9A-4 hoge weerstand decadebank. Dit was direct de start voor wereldwijde export van de Cropico producten. Gestage groei volgde in de jaren 70, 80 en 90 van de vorige eeuw. Gedurende deze tijd bleef Cropico bij Croydon, terwijl zij tegelijkertijd haar activiteiten uitbreidde door een engineering design en productontwikkeling dienst in Norwich op te zetten.

Introductie DO4, de DO4000 en de DO5000 series Cropico

Onder de nieuwe ontwikkelingen binnen Cropico viel ook een geheel nieuwe productie platform: accuraat meten van lage weerstand. De DO4, de DO4000 en de DO5000 milli ohm en micro ohmmeters series werden geïntroduceerd. In 2006 werd Cropico opgekocht door de Seaward Group, omdat Seaward naar manieren zocht om haar expertise in de test- en meetbranche uit te breiden. Seaward’s blijvende ondersteuning bij de ontwikkeling van nieuwe producten zal ervoor zorgen dat het merk Cropico in de toekomst steeds sterker zal worden, terwijl zij haar vooraanstaande positie zal vasthouden als leverancier van hoogwaardige technologie voor branches variërend van de auto-, en vliegtuigindustrie tot aan defensie en nutsbedrijven.

Producten

De huidige productlijn is als volgt:

Resistance Standards & Decades: TTMS heeft een verscheidenheid aan decadebanken, die een breed bereik van applicaties kan afdekken, voor veld, laboratorium of in geautomatiseerde systemen. Er zijn modellen voor weerstand, capaciteit en inductie. Daarnaast zijn er ook combinatiemodellen. Milliohmmeters & Microhmmeters Temperature Measurement Voor een compleet overzicht van de Cropico producten, bezoek de Seaward / Cropico website op www.seaward.co.gb.

Bekijk ook de decadebanken van IET’s Lab.

Wat onze klanten zeggen

Hans Verhees

Hans Verhees

Victron Energy

Wij kopen geen meetinstrumentatie, maar oplossingen voor specifieke meetproblemen. Ik koop dan ook graag bij TTMS, gezien de kennis die zij hebben op het gebied van testoplossingen in power elektronica. Ik heb namelijk een hekel aan verkopers. TTMS helpt ons bij de juiste keuze. Ze komen zelfs met instrumentatie van fabrikanten die ze zelf niet vertegenwoordigen. En altijd met een perfecte service: ze doen niet moeilijk, maar regelen het gewoon.

Shell Technology Centre Amsterdam

Jan Serné

Shell Technology Centre Amsterdam

Vanuit mijn functie binnen het kalibratie- en kwaliteitslab is het voor mij een continu streven naar kwaliteit. Om dit te waarborgen is de juiste support van onder andere leveranciers dan ook essentieel. TTMS begrijpt dit als geen ander, en ik doe dan ook al jaren zaken met hen. Als ik de relatie met TTMS moet omschrijven, dan is deze niet alleen feitelijk maar zeker ook instinctief te noemen. De meetinstrumentatie is betrouwbaar. Bovendien is de expertise op gebied van test- en meetapparatuur bij TTMS een goede aanvulling voor de STCA.

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2020 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden