OHM-Labs is ontstaan als een afsplitsing van Process Instruments.

Deze firma was exclusief gericht op nauwkeurige weerstand producten. Een gedeelte van de vakkennis komt van de beroemde Leeds & Northrup company. Process Instruments verwierf in 1994 weerstandsdraad, armaturen en aanverwante testapparatuur voor weerstand productie. In 2010 verwierf werd de produktie bij OHM-Labs verder uitgebreid. Alle fabricage tools en rechten van Electrical Instrument Service / Sensitive Research werden toegevoegd aan de bestaande produktie. Dit na pensionering van de eigenaren.

Producten OHM-Labs

Inmiddels produceert OHM-Labs een uitgebreid assortiment aan standaard weerstanden, stroom shunts en hoogspanningsdelers.

Toegewijd aan kwaliteit

“Uitmuntendheid in Weerstand” is het doel van Ohm-Labs. De kwaliteitsbewaking van Ohm-Labs is geaccrediteerd door de American Association of Laboratory Accreditation (A2LA) to IEC / ISO17025, inclusief de ISO9000:2000 en ANSI/NCSLI Z540.1 normen. Alle Ohm-Labs producten zijn inclusief geaccrediteerde kalibratie. Alle Ohm-Labs producten worden gemaakt in de Verenigde Staten.

Geschiedenis Ohm Labs

Ohm-Labs manufactures Resistance Standards, Precision Current Shunts, High Voltage Dividers, wire-wound Resistors, and Instruments based on resistance. We offer accredited Calibration to these products, both by Ohm-Labs and by other manufacturers.

  • 1985: Jay Klevens (oprichter van Ohm-Labs) stichtte Process Instruments, Inc. die zich specialiseerde in kalibratie en support voor de producten van Leeds & Northrup. 1994: Leeds & Northrup sluit de fabriek in Pennsylvania; Resistance wire, fixtures and related test equipment for resistor manufacture gaan over op Process Instruments.
  • 1996: Honeywell verwierf Leeds & Northrup; Honeywell komt onder contract te staan van Process Instruments om in kalibratie te voorzien en support voor de reparatie voor alle L&N resistor producten als het laboratorium van L&N voor kalibratie wordt gesloten.
  • 2001: Process Instruments verwierf materialen, fixtures and gerelateerde testapparatuur om Julie Research Labs producten te produceren en support te bieden toen Loebe Julie met pensioen ging.
  • 2006: Ohm-Labs is spun off from Process Instruments to focus exclusively on resistor products. 2010: Ohm-Labs acquires resistance wire, fixtures and related test equipment for resistor and shunt manufacture from Electrical Instrument Service / Sensitive Research on the retirement of the principles of EIS.

Voor een compleet overzicht van Ohm-Labs producten, bezoek haar website op www.ohm-labs.com.

Wat onze klanten zeggen

Hans Verhees

Hans Verhees

Victron Energy

Wij kopen geen meetinstrumentatie, maar oplossingen voor specifieke meetproblemen. Ik koop dan ook graag bij TTMS, gezien de kennis die zij hebben op het gebied van testoplossingen in power elektronica. Ik heb namelijk een hekel aan verkopers. TTMS helpt ons bij de juiste keuze. Ze komen zelfs met instrumentatie van fabrikanten die ze zelf niet vertegenwoordigen. En altijd met een perfecte service: ze doen niet moeilijk, maar regelen het gewoon.

Shell Technology Centre Amsterdam

Jan Serné

Shell Technology Centre Amsterdam

Vanuit mijn functie binnen het kalibratie- en kwaliteitslab is het voor mij een continu streven naar kwaliteit. Om dit te waarborgen is de juiste support van onder andere leveranciers dan ook essentieel. TTMS begrijpt dit als geen ander, en ik doe dan ook al jaren zaken met hen. Als ik de relatie met TTMS moet omschrijven, dan is deze niet alleen feitelijk maar zeker ook instinctief te noemen. De meetinstrumentatie is betrouwbaar. Bovendien is de expertise op gebied van test- en meetapparatuur bij TTMS een goede aanvulling voor de STCA.

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2020 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden