Spectrum is door Gisela Hassler en Michael Janz opgericht met het kerndoel om op klanten specificatie gemaakte instrumenten te produceren. Om te tonen waartoe ze in staat waren, begonnen ze met de ontwikkeling van hun eigen productlijn. Spectrum maakte hun eerste ISA digitizer board in 1991.

In de jaren daarna volgden meerdere ISA Data Acquisitie kaarten. En uiteindelijk ook functie generator kaarten zoals de 400 MS/Sec Arbitrary Waveform Generator kaart.

Productie Spectrum

In 1996 produceerden Spectrum de eerste 12 Bit digitizer kaart voor de nieuwe bus standaard PCI. Vele andere kaarten gebaseerd op het PCI interface volgden. In 2000 en 2001 waren er grote veranderingen gaande binnen het bestuur en productontwikkeling. Een van de oprichters, Michael Janz, verliet het bedrijf. Sindsdien heeft Olivier Rovini, Spectrum’s senior ontwikkelingsengineer, de positie van Technical Manager overgenomen. De tweede grote stap was de ontwikkeling van de MI serie – de eerste modulaire PCI kaarten.
Deze PCI kaarten leidde al snel naar een grotere selectie van digitizers, D/A en digitale I/O kaarten – allemaal gebaseerd op hetzelfde platform.

Lijn van CompactPCI en PXI kaarten

In 2004 introduceerde Spectrum een complete lijn van CompactPCI en PXI kaarten. Ook werd de M2i serie – de opvolger van de MI kaarten – geïntroduceerd. In de jaren erna werd er door ontwikkelt in het PCI Express interface formaat, kwamen er hogere sample snelheden, hogere resoluties en hogere data transfer snelheden, die nu zijn opgenomen in de M4i serie digitizers, arbitrairy functiegenerators en Netbox (LXI) digitizers.

Productfolio Spectrum

Het productportfolio bestaat uit:

Digitizers boards (PCI, PCIe, cPCI, PXI) Digital I/O boards Arbitrary waveform generator boards Netbox digitizers   Het complete productontwikkelings- en productieproces gebeurt in Grosshansdorf, Duitsland. De filosofie van Spectrum bestaat uit het betrekken van lokale leveranciers om zo de regio en uiteindelijk Duitsland als vestigingslocatie voor deze industrie te versterken. “Gemaakt in Duitsland” heeft daarom binnen Spectrum een speciale betekenis. Ze zijn bijzonder trots op hun snelle, vriendelijke en uitgebreide klantenservice. De service die hun eigen werknemers ook verwachten van andere bedrijven. Voor een compleet overzicht van Spectrum producten, bezoek haar website op www.spectrum-instrumentation.com.

Wat onze klanten zeggen

Hans Verhees

Hans Verhees

Victron Energy

Wij kopen geen meetinstrumentatie, maar oplossingen voor specifieke meetproblemen. Ik koop dan ook graag bij TTMS, gezien de kennis die zij hebben op het gebied van testoplossingen in power elektronica. Ik heb namelijk een hekel aan verkopers. TTMS helpt ons bij de juiste keuze. Ze komen zelfs met instrumentatie van fabrikanten die ze zelf niet vertegenwoordigen. En altijd met een perfecte service: ze doen niet moeilijk, maar regelen het gewoon.

Shell Technology Centre Amsterdam

Jan Serné

Shell Technology Centre Amsterdam

Vanuit mijn functie binnen het kalibratie- en kwaliteitslab is het voor mij een continu streven naar kwaliteit. Om dit te waarborgen is de juiste support van onder andere leveranciers dan ook essentieel. TTMS begrijpt dit als geen ander, en ik doe dan ook al jaren zaken met hen. Als ik de relatie met TTMS moet omschrijven, dan is deze niet alleen feitelijk maar zeker ook instinctief te noemen. De meetinstrumentatie is betrouwbaar. Bovendien is de expertise op gebied van test- en meetapparatuur bij TTMS een goede aanvulling voor de STCA.

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2020 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden