Spectrum is door Gisela Hassler en Michael Janz opgericht met het kerndoel om op klanten specificatie gemaakte instrumenten te produceren. Om te tonen waartoe ze in staat waren, begonnen ze met de ontwikkeling van hun eigen productlijn. Spectrum maakte hun eerste ISA digitizer board in 1991.

In de jaren daarna volgden meerdere ISA Data Acquisitie kaarten. En uiteindelijk ook functie generator kaarten zoals de 400 MS/Sec Arbitrary Waveform Generator kaart.

Productie Spectrum

In 1996 produceerden Spectrum de eerste 12 Bit digitizer kaart voor de nieuwe bus standaard PCI. Vele andere kaarten gebaseerd op het PCI interface volgden. In 2000 en 2001 waren er grote veranderingen gaande binnen het bestuur en productontwikkeling. Een van de oprichters, Michael Janz, verliet het bedrijf. Sindsdien heeft Olivier Rovini, Spectrum’s senior ontwikkelingsengineer, de positie van Technical Manager overgenomen. De tweede grote stap was de ontwikkeling van de MI serie – de eerste modulaire PCI kaarten.
Deze PCI kaarten leidde al snel naar een grotere selectie van digitizers, D/A en digitale I/O kaarten – allemaal gebaseerd op hetzelfde platform.

Lijn van CompactPCI en PXI kaarten

In 2004 introduceerde Spectrum een complete lijn van CompactPCI en PXI kaarten. Ook werd de M2i serie – de opvolger van de MI kaarten – geïntroduceerd. In de jaren erna werd er door ontwikkelt in het PCI Express interface formaat, kwamen er hogere sample snelheden, hogere resoluties en hogere data transfer snelheden, die nu zijn opgenomen in de M4i serie digitizers, arbitrairy functiegenerators en Netbox (LXI) digitizers.

Productfolio Spectrum

Het productportfolio bestaat uit:

Digitizers boards (PCI, PCIe, cPCI, PXI) Digital I/O boards Arbitrary waveform generator boards Netbox digitizers   Het complete productontwikkelings- en productieproces gebeurt in Grosshansdorf, Duitsland. De filosofie van Spectrum bestaat uit het betrekken van lokale leveranciers om zo de regio en uiteindelijk Duitsland als vestigingslocatie voor deze industrie te versterken. “Gemaakt in Duitsland” heeft daarom binnen Spectrum een speciale betekenis. Ze zijn bijzonder trots op hun snelle, vriendelijke en uitgebreide klantenservice. De service die hun eigen werknemers ook verwachten van andere bedrijven. Voor een compleet overzicht van Spectrum producten, bezoek haar website op www.spectrum-instrumentation.com.

Wat onze klanten zeggen

Arnold Memelink

Arnold Memelink

ABB

"De ABB Power Grids Jumet organisatie is een innovatieve ontwikkelings- en productiefaciliteit van ABB die actieve filters en batterij-energieopslagsystemen produceert ter ondersteuning van een stabiel netwerk. Om deze systemen te testen hebben we twee Cinergia GE/EL +120kVA eplus units aangeschaft die in staat zijn om netemulatie (AC + DC) te doen, die werken als een elektronische belasting (AC +DC) en die een batterij-emulator zijn. We hebben zeer goede ondersteuning van TTMS ervaren bij het verkrijgen van deze twee Cinergia-units. Dit omvatte het organiseren van een demonstratie op locatie en het leveren van leensystemen voorafgaand aan de levering van onze uiteindelijke systemen. Op deze manier konden we zo vroeg mogelijk beginnen met testen. TTMS organiseerde ook trainingen voor de operators van de oorspronkelijke fabrikant. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerste batterij-energie-opslagsystemen al voor de volledige levering van de Cinergia-systemen introduceren."

Universiteit van Luxemburg

Sasan Rafii-Tabrizi

Universiteit van Luxemburg

"Bij de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) van de Universiteit van Luxemburg hebben we verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Als langdurige partner van onze research afdeling heeft TT&MS bewezen zelfs de meest complexe vragen op een professionele manier te kunnen beantwoorden. Ze hebben aangetoond dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en geen enkele moeite sparen om de toepassing en zelfs de situatie ter plaatse te bekijken. De uitwisseling van ideeën was altijd erg prettig en vond snel plaats. We kijken uit naar verdere jaren van vruchtbare samenwerking."

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2024 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden