Spectrum is door Gisela Hassler en Michael Janz opgericht met het kerndoel om op klanten specificatie gemaakte instrumenten te produceren. Om te tonen waartoe ze in staat waren, begonnen ze met de ontwikkeling van hun eigen productlijn. Spectrum maakte hun eerste ISA digitizer board in 1991.

In de jaren daarna volgden meerdere ISA Data Acquisitie kaarten. En uiteindelijk ook functie generator kaarten zoals de 400 MS/Sec Arbitrary Waveform Generator kaart.

Productie Spectrum

In 1996 produceerden Spectrum de eerste 12 Bit digitizer kaart voor de nieuwe bus standaard PCI. Vele andere kaarten gebaseerd op het PCI interface volgden. In 2000 en 2001 waren er grote veranderingen gaande binnen het bestuur en productontwikkeling. Een van de oprichters, Michael Janz, verliet het bedrijf. Sindsdien heeft Olivier Rovini, Spectrum’s senior ontwikkelingsengineer, de positie van Technical Manager overgenomen. De tweede grote stap was de ontwikkeling van de MI serie – de eerste modulaire PCI kaarten.
Deze PCI kaarten leidde al snel naar een grotere selectie van digitizers, D/A en digitale I/O kaarten – allemaal gebaseerd op hetzelfde platform.

Lijn van CompactPCI en PXI kaarten

In 2004 introduceerde Spectrum een complete lijn van CompactPCI en PXI kaarten. Ook werd de M2i serie – de opvolger van de MI kaarten – geïntroduceerd. In de jaren erna werd er door ontwikkelt in het PCI Express interface formaat, kwamen er hogere sample snelheden, hogere resoluties en hogere data transfer snelheden, die nu zijn opgenomen in de M4i serie digitizers, arbitrairy functiegenerators en Netbox (LXI) digitizers.

Productfolio Spectrum

Het productportfolio bestaat uit:

Digitizers boards (PCI, PCIe, cPCI, PXI) Digital I/O boards Arbitrary waveform generator boards Netbox digitizers   Het complete productontwikkelings- en productieproces gebeurt in Grosshansdorf, Duitsland. De filosofie van Spectrum bestaat uit het betrekken van lokale leveranciers om zo de regio en uiteindelijk Duitsland als vestigingslocatie voor deze industrie te versterken. “Gemaakt in Duitsland” heeft daarom binnen Spectrum een speciale betekenis. Ze zijn bijzonder trots op hun snelle, vriendelijke en uitgebreide klantenservice. De service die hun eigen werknemers ook verwachten van andere bedrijven. Voor een compleet overzicht van Spectrum producten, bezoek haar website op www.spectrum-instrumentation.com.

Wat onze klanten zeggen

Giel van den Broeck

Giel van den Broeck

dcinergy

"TT&MS staat reeds sinds jaar en dag paraat om ons van state-of-the-art test- en meetapparatuur te voorzien. Kenmerkend daarbij is dat TT&MS een uitermate goede service biedt, alsook uitgebreide ondersteuning bij de specificatie en selectie van de apparatuur. De medewerkers zijn technisch degelijk onderlegd, een waardevolle onderscheidende factor ten opzichte van andere spelers in de markt. Die technische kennis wordt daarenboven vergezeld van een constructieve, oplossingsgerichte en persoonlijke aanpak."

Signify Netherlands

Han Misdom

Signify Netherlands

“De mensen van TTMS ken ik al jaren. Er is een open en eerlijke relatie ontstaan waarin we alles tegen elkaar kunnen zeggen wat resulteert in een korte maar krachtige communicatie. Dit verhoogt de efficiency, zowel voor mij als TTMS. Vanaf dat ik bij Philips monitors ontwikkelde gebruiken we hun videoprotocol-testapparatuur voor onze nieuwste protocollen. Door goed te luisteren speelt TTMS èn hun fabrikant in op onze behoeften. Met als wederzijds voordeel: wij krijgen goede ondersteuning en zij maken betere testers. Bij mijn huidige ontwikkelingen en testen bij Signify connected LED-verlichtingssystemen gebruiken we diverse voedingen, elektronische belastingen en analyzers. Als TTMS iets nieuws heeft wat interessant voor me is, weten ze dat ik er positief kritisch naar kijk. Ik zoek deugdelijke apparatuur die gebruiksvriendelijk is en TTMS blijft de ogen open houden voor nieuwe mogelijkheden. Zo hebben we al jaren een prettige samenwerking die twee kanten op werkt. Ze kennen de markt goed en weten de juiste fabrikanten te vinden voor goede apparatuur.”

ONZE LEVERANCIERS

© Copyright 2020 - TTMS B.V. | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden