Regeneratieve AC belastingen

Regeneratieve AC-belastingen vertegenwoordigen een geavanceerdere categorie van AC elektrische belastingen die in staat zijn om niet alleen elektrisch te belasten, maar de hierbij vrijgekomen energie ook terug te leveren aan het elektriciteitsnetwerk. Waar bij conventionele belastingen de energie werd omgezet in warmte wordt nu dus de energie hergebruikt. Hierbij wordt een dubbelle besparing gerealiseerd omdat de energie wordt hergebruikt en er geen airconditioning nodig is voor het koelen van de test ruimte.

De regeneratieve AC loads zijn er vooral voor de hogere vermogens.
Hierbij kunt u denken aan vermogens vanaf 7,5kVA tot 1200kVA. Het frequentie bereik loopt tot  max 2400Hz en de spanning bereiken lopen van 277Vl-n tot 440Vl-n waarmee we elk standaard net in de wereld  kunnen testen.
Voor de regeneratieve AC-belastingen in ons assortiment geld dat zij naast AC ook als DC load gebruikt kunnen worden. En bij sommige units zelfs met de toevoeging van een AC+DC load en een DC+AC load. Alle loads hebben een Constant Current, Constant Voltage, Constant Power en Constant Resistance mode.

Toepassingen van regeneratieve AC-loads zijn onder andere het testen UPS systemen, (solar) invertors, frequentie convertors, AC generatoren en AC voedingen.

Advies nodig? Neem contact met ons op