Systemen is voor ons de verzamelnaam van instrumenten die alleen kunnen werken in combinatie met een PC.

Dit kunnen PCI-express kaarten zijn voor in een PC, maar ook PXI en LXI instrumentatie.
Wat voor instrumentatie? Dat kunnen zijn: digitizers, arbitrary waveform generatoren, digital I/O en combinaties van deze waarbij de kanalen gesynchroniseerd kunnen worden.

Het grote voordeel van de kaarten in de PC is de data overdrachtsnelheid en het feit dat je data kunt streamen. Hierdoor ontstaan testsystemen waarbij je een high speed digitizer kunt gebruiken, waarmee je terra bytes of data kunt streamen (tot 3GB/sec) naar SSD schijven zonder de data acquisitie te stoppen. Denk hierbij aan specifieke langdurige destructieve testen. Denk hierbij ook aan nucleaire onderzoek.

Overigens is het ook mogelijk om data reductie te realiseren door rekenkundige berekeningen op de kaart zelf. Denk hierbij aan het midelen van de data of piek detectie.

Op verzoek leveren wij complete systemen en zelfs portable PC’s met ingebouwde kaarten. Naast snelheid biedt met name Spectrum ook de mogelijkheid om meerdere kaarten te synchroniseren. Hierdoor kunt u testsystemen bouwen tot wel 256 gesynchroniseerde kanalen, of gesynchroniseerde combinaties van digitizers en puls generatoren voor bijvoorbeeld radar toepassingen.

Al met al oplossingen voor legio toepassingen.

Heeft u een dergelijke applicatie? Vraag één van onze T&M consultants om advies bij de configuratie van uw systeem.

Advies nodig? Neem contact met ons op