LXI digitizers van Spectrum.

LXI digitizers zijn standalone LAN gebaseerde digitizers van Spectrum met tot maximaal 48 kanalen. Digitizers is eigenlijk een algemene naam voor instrumenten die analoge signalen middels een analoog naar digital convertor omzetten in een digitale equivalent van het analoge signaal. Een digitale oscilloscoop valt dus eigenlijk ook in deze categorie. Of een digitale transient recorder.

Specificaties.

Spectrum LXI digitizers zijn er in 8-bit, 14-bit en 16-bit resolutie. En dat met data acquisitie snelheden van 5MS/sec tot 1.5GS/sec/kanaal. Deze stand-alone instrumenten hebben een ingebouwde webserver en een Gbit ethernet connector voor programmering vanaf een PC of connectie in een LAN netwerk.
Er zijn modellen met 1, 2, 4, 12, 16, 20, 24, 32, 40 en 48 kanalen per unit. Door toepassing van FIFO mode kan de data acquisitie en overdracht naar het PC geheugen gelijktijdig plaats vinden.
Alle Spectrum LXI digitizers hebben ook acquisitie modes als Multiple recording (gesegmenteerd memory), Gated sampling en ABA mode (sample snelheid switching) voor data reductie.

Uitgebreide trigger mogelijkheden inclusief AND/OR triggering behoren tot de mogelijkheden.

Software.

Bij alle kaarten komt een uitgebreid pakket aan software ondersteuning. Drivers voor operating systems van Windows en Linux (32 bit en 64 bit) worden meegeleverd.
Voorbeeld programma’s en drivers voor C/C++, LabVIEW (Windows), MATLAB (Windows and Linux), LabWindows/CVI, IVI, .NET, Delphi, Visual Basic en Python zijn beschikbaar.
En een bases licentie van de Spectrum software SBench 6.

Advies nodig? Neem contact met ons op