Safety testers of ook wel hipot testers genoemd, worden gebruikt om al uw veiligheidstesten op een snelle, efficiënte en nauwkeurige manier uit te voeren. Onder veiligheidstesten verstaan we AC/DC hoogspannings testen, isolatieweerstand, ground bond en lekstroom testen.

Daarnaast zijn deze toestellen ook uitgerust met features als OSC (open/short check), ARC detectie (doorslagtest) en natuurlijk detectie systemen om ook uw eigen veiligheid te waarborgen.

De hoogspanningstesten kunnen uitgevoerd worden tot een testspanning van 20kV.
De isolatie weerstand kan gemeten worden tussen 0,1 M ohm en 50 G ohm.
De ground bond test, die dient om de kwaliteit van de aardverbinding te testen, kan oplopen tot 60A
En tot slot kan de lekstroom van een toestel getest worden op 300V tot 20A.

De safety testers kunnen naast een enkelvoudige test ook worden gebruikt in automatische testopstellingen. De units zijn volledig programmeerbaar en er kan een hele sequentie van verschillende testen achter elkaar uitgevoerd worden. Dit maakt ze uitermate geschikt voor gebruik in R&D omgeving als ook automatische productie omgevingen. Verder zijn er verscheidene interface mogelijkheden als RS-232 en GPIB.

Voor wie een enkele aansluiting niet voldoende is, kunnen deze units worden uitgerust met een multiplexer. Hierdoor is het mogelijk om tot 16 kanalen tegelijk aan te sluiten om zo op een snelle en eenvoudige wijze metingen uit te voeren met meerdere aansluitpunten.

Chroma heeft met haar lijn Hipot testers de meest geavanceerde toestellen op de markt gebracht en stelt u hierdoor dan ook in staat om de veiligheid van uw eigen producten te garanderen naar uw klanten.

Advies nodig? Neem contact met ons op