Systemen

Sinds 2003 hebben wij een groot aantal, uiteenlopende, applicaties mogen voorzien van test- en meetapparatuur. Op deze pagina vindt u een selectie van geleverde installaties die in samenspraak met de klant zijn gerealiseerd.

192 kanaals datalogger

TTMS heeft een 192 kanaals datalogger systeem afgeleverd bij één van haar klanten. Het systeem is bedoeld om de spanning- en stroomdistributie te meten in een grote productiemachine ten behoeve van de semiconductor industrie.

Het systeem bestaat uit 12 Spectrum PCI kaarten met elk 16 ingangskanalen, opgebouwd in een industriële PC. In de PC hebben we een 30TB HD systeem en een grafische kaart geplaatst voor vier hoge resolutie HDMI monitoren. De PCI kaarten hebben een 16-bit A/D convertor met een intern geheugen van 2GB en een maximale sample frequentie van 100k samples per seconde. Alle 192 kanalen zijn, in tijd gezien, volledig gesynchroniseerd.

De opstelling is verdeeld in 80 AC stroomkanalen, 16 AC spanningskanalen, 48 AC/DC stroomkanalen en 48 DC spanningskanalen. Alle stroomprobes en spanningsprobes zijn op klantenspecificatie gemaakt. Zo zijn de AC/DC stroomprobes geleverd met een gecombineerde signaal- / voedingskabel waarbij de 9V voeding voor deze probes van een centrale DC voeding komt. Er hoeven dus niet constant batterijen te worden verwisseld of gebruik te worden gemaakt van 48, 9V adapters. Dit hebben we ook gedaan voor de AC differentiële spanning probes.

Met deze opstelling kan de klant de data van de 192 kanalen op maximale sample frequentie streamen naar de Hard Disk. En dat tot ruim 9 dagen lang. Op deze wijze kan op een eenvoudige manier worden onderzocht wat de beïnvloeding is van spanning- / stroomstoringen in één tak van de powerdistributie ten opzichte van de andere takken van het distributienet.

Special EV (Automotive) DC power supply

De foto hiernaast toont een klant specifieke oplossing van TT&MS BV waarbij een 10 kW DC power supply van Magna-Power, regelbaar tussen 0-800 Vdc, wordt gebruikt als batterij emulator. De speciale EV-connectoren zijn voorzien van een safety interlock welke op hun beurt weer zijn verbonden met het interlock circuit van het DC power supply.

Eén van de belangrijkste redenen is dat een “echte” batterij of accu lang niet altijd voorhanden is. Bovendien is het in dit geval niet nodig om rekening te houden met de relatief lange laad-/ontlaadtijden. Dit door eventueel aanpassingen te doen in de batterijconfiguratie (serie/parallel). Dit biedt een groot voordeel met betrekking tot de testtijd en flexibiliteit.

Batterij/accu spanning, het elektrisch vermogen, een SOC (state of charge) zijn belangrijke eigenschappen van een energy storage device zoals een batterij of accu pakket. Hiervoor kan een batterij emulator in de vorm van een regelbaar, programmeerbaar, DC power supply een enorme uitkomst bieden. Naast een variabele uitgangsspanning zijn er ook batterij emulatoren waarbij naast de Ri ook de volledige, bidirectionele batterij karakteristiek is te programmeren.

We kunnen deze kasten bouwen met spanningen tot 1500V en voor elk gewenst vermogen.

Acceptatie test van een 800kVA Grid Emulator/Batterij Emulator

Emulatie van een 800kVA AC grid met vrij programmeerbare harmonische (tot de 50st) maar ook spanningsdips, onbalans in de drie fases en andere netvervuiling.

Dezelfde installatie kan ook omgeschakeld worden naar een DC voeding / DC load met een spanningsbereik tot 1500V en batterij emulatie.

De klant is in dit geval een fabrikant van Electrical Vehicle laadpalen voor met name het snel opladen van bussen en vrachtwagens. Met deze installatie kunnen we zowel de netspanningszijde als de laadzijde testen. Op termijn is het de wens om de installatie nog uit te breiden tot 1.600kVA of meer.

Voor het testen van schakelkasten zijn door onze klant een aantal unieke functies en eisen gedefinieerd voor de benodigde mobiele testkast. TT&MS heeft in nauw overleg met de eindgebruiker hiervoor een klant specifieke oplossing mogen ontwikkelen.

De wens van de klant was om de testkast flexibel in te kunnen zetten in het test lab en op de productievloer. Dit voor zowel de korte functietest en de langere duurtest, waarbij het instellen van de verschillende functies voor de gebruiker relatief eenvoudig moet zijn.

Uiteindelijk is deze klant specifieke testkast samengesteld met een 6kW DC power supply van Magna-Power, een timer relais, een digitale counter, zekering automaten, verschillende schakel- en druk componenten en een extra contact-rail op de achterzijde. De toegepaste safety switch is verbonden met het interlock circuit van het DC power supply. Met deze oplossing wordt het testen van de schakelkasten zowel handmatig als automatisch mogelijk gemaakt.

De foto toont deze klant specifieke mobiele testkast van TT&MS BV waarbij een 6 kW DC power supply van Magna-Power, regelbaar tussen 0-250Vdc, wordt gebruikt in een productie testopstelling. Het geheel is ingebouwd in een robuuste 19” inch transport koffer.

Neem voor meer informatie contact op met één van onze consultants. Zij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing voor uw applicatie.

TT&MS BV, leverancier van hoogwaardige Power Test en Meetapparatuur heeft twee complete testracks mogen leveren voor gebruik op het power lab. Elk test rack bevat een 4 kwadrant regeneratieve AC/DC grid emulator en is uitgerust met meerdere bidirectionele DC voedingen (2x IT6018C-1500-40 & 6x IT-M3902C-80-40).

Het Power electronics lab valt onder de Faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS). Veel projecten omvatten het integreren van vermogenselektronica-omvormers in systemen die zich bezighouden met het modelleren en optimaliseren van de interactie tussen de componenten; zoals batterijen, zonnecellen, elektrische machines en elektromechanische actuatoren. Het onderzoek richt zich op batterij-elektronica en uitgestraalde elektromagnetische interferentie. Een speciaal thema binnen het programma zijn kleine zonne-energiesystemen met batterijopslag om off-grid elektrische diensten te bieden.

Ter ondersteuning aan de student, onderzoeker en engineer bieden de geleverde testsystemen, een veelzijdige test faciliteit, geschikt voor AC/DC Grid emulatie, Hardware in the loop, Power Quality, Power analyse en Harmonics generatie. De bi-directionele power supplies zijn met name inzetbaar voor Energy storage charging/ discharging tests, Batterij emulatie en Solar Panel simulatie.

TT&MS heeft de eerste “All-in one” Cinergia GE&EL AC/DC ePlus voeding / belasting geleverd in de BeNeLux. De unit is officieel geïntroduceerd in juli 2020 en de Universiteit van Luxemburg kocht er één voor hun testlaboratorium vanwege de veelzijdigheid van deze unit.

Op de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) hebben ze verschillende onderzoeksprojecten met betrekking tot groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Eén van de projecten is het onderzoeken van de uitdagingen van een autonoom Off Grid energiesysteem.

In eerste instantie zal de Cinergia unit worden gebruikt als een regeneratieve AC-belasting die het stroomverbruik van de consument nabootst. Met de AC-elektronische belastingfunctie is het mogelijk om resistieve, inductieve en capacitieve belastingen of een combinatie van deze drie, te simuleren. Daarnaast wordt de GE&EL+ AC/DC gebruikt als een AC-net-emulator om te zien of de omvormer voor zonne-energie onder de juiste omstandigheden kan synchroniseren met het net, maar ook onder de juiste omstandigheden kan worden losgekoppeld van het net met behulp van de nieuwste normen.

Deze Cinergia-unit is ook geschikt als PV-emulator, zodat onafhankelijk van de hoeveelheid zonlicht de gehele installatie op specificaties kan worden getest. In deze installatie is tevens een accuopslag aanwezig. De GE&EL AC/DC ePlus unit is tevens geschikt voor zowel het testen van de batterij als voor de batterij-emulatie. Deze mogelijkheid biedt de Universiteit van Luxemburg extra testmogelijkheden voor elektrische voertuigen, V2G-testen en ook het testen van elektromotoren.

Dit instrument biedt de  extra mogelijkheden voor het testen van elektrische voertuigen en ook elektromotoren voor deze toepassing. Al met al is het een zeer veelzijdig instrument dat de testfaciliteiten binnen de universiteit sterk uitbreidt.

Grid Emulator voor onderzoek aan Offshore Windenergie

Moderne windparken zijn aangesloten op het vasteland net via lange onderzeekabels met een grote parasitaire capaciteit. En ze beschikken over een groot aantal vermogenselektronica-converters die harmonischen produceren. Harmonischen zijn vervormingen van de sinusvormige netspanning en -stroom. De interacties tussen deze harmonischen en de windpark componenten creëren een serieuze uitdaging. Hogere harmonischen zijn ongewenst, omdat deze kunnen leiden tot energieverlies, afschakeling van beveiligingssystemen en mogelijk voortijdige uitval van componenten.

De huidige ontwerpbenadering is op een case-by-case basis met over-gedimensioneerde componenten. Deze benadering leidt nu al tot vertragingen en prijsstijgingen en houdt risico’s in voor toekomstige uitbreidingen van het offshore-netwerk voor extra windparken.

Cinergia Grid Emulator van TTMS

Op de TU Delft wordt door de sectie DC Systems, Energy Conversion & Storage (DCE&S) van de afdeling Electrical Sustainable Energy onderzoek gedaan waarbij een 20kVA Grid Emulator GE+20 van Cinergia wordt gebruikt. De Grid Emulator die door TTMS is geleverd is een programmeerbare spanningsbron die zowel voor een stabiel driefasen AC net als ook voor een net met elektrische storingen kan zorgen. Gebaseerd op regeneratieve en bidirectionele vierkwadrant versterkers vormt het een belangrijk instrument voor het testen van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie, waterkracht, warmtekrachtkoppeling en andere op het net aangesloten apparaten. Bij elk van de drie fasen zijn afzonderlijk naast de grondfrequentie alle harmonischen tot de vijftiende programmeerbaar. Daarbovenop is een vrij te kiezen frequentie beschikbaar tussen een tiende (0,1) tot vijftig keer de grondfrequentie. Zo kan een subharmonische, interharmonische of hogere harmonische geprogrammeerd worden. De Grid Emulator kan ook als vermogensversterker voor Hardware in de Loop testen worden gebruikt en is voorzien van een krachtige en bijzonder gebruiksvriendelijke Windows interface.

Onlangs heeft Kalibra International, een onafhankelijk expert op het gebied van kalibratie en validatie, maar liefst acht draagbare kalibratieovens van Isotech aangeschaft bij TT&MS.

De kalibratieafdeling is uitgebreid met vijfmaal een Isotech Venus (temperatuurbereik -35°C to 140°C), twee Jupiters (temperatuurbereik 35°C to 660°C) en één Pegasus (Temperatuurbereik 150°C to 1200°C).

IsoCal-6

De units maken deel uit van de bekroonde IsoCal-6 serie. Deze reeks temperatuur kalibratoren is ontworpen om vrijwel alle typen temperatuursensoren te kalibreren.  Als multifunctionele temperatuur kalibrator kan deze worden gebruikt als een Dry Block. Maar, met behulp van accessoires kan deze kalibrator geschikt worden gemaakt als; vloeistof bad, ijs bad, Blackbody source, temperatuur kalibrator voor oppervlakte sensoren en als ITS-90 fixed point-systeem voor lage temperaturen.

Advies nodig? Neem contact met ons op