AC belastingen

 

AC-belastingen in de vorm van test- en meetapparatuur worden gebruikt voor simulatie van elektrische apparaten die worden aangesloten op een Alternating Current (wisselstroom ) energie net. Ze zijn er vaak voor enkel fase en/of drie fase systemen.

Door gebruik te maken van AC-belastingen kunnen we de energie bron checken op bepaalde eigenschappen en kijken of de energie bron ook voldoet aan bepaalde normen. Denk hierbij aan het simuleren van dimmers, het testen van schakelaars, zekeringen etc.

Naast componenten worden ook AC bronnen als UPS systemen, (solar) invertors, frequentie convertors, AC generatoren en AC voedingen getest met AC-loads.

Werkt de AC bron ook goed bij een bepaalde Power Factor, Crest Factor, fase verschuiving in een drie fase systeem, of bepaalde harmonische vervormingen.

In het producten portfolio van TTMS maken we nog onderscheid tussen puur weerstand AC loads en elektronisch AC loads waarbij we elektrisch een bepaalde belasting simuleren.

De AC-belastingen zijn er met vermogens van enkel fase 500VA tot drie fase 1.200kVA systemen.
In frequentie bereik kijken we tot max 2400Hz met als uitzondering een kleine enkele fase bipolaire unit tot 150kHz. De spanning bereiken lopen van 277Vl-n tot 440Vl-n waarmee we elk standaard net in de wereld  kunnen testen.

Advies nodig? Neem contact met ons op