DC voedingen

Een DC voeding, ook wel gelijksspanningsvoeding genoemd, is eigenlijk een verzamelnaam voor heel veel verschillende type voedingen. Bij TTMS beginnen we met het onderscheid tussen vaste DC voedingen (één specifieke uitgangsspanning) en regelbare DC voedingen, waarbij de uitgangsspanning instelbaar is tussen meestal nul en de maximale waarde van de specifieke voeding.

TTMS heeft alleen gestabiliseerde voedingen in het assortiment. Dit zijn DC voedingen die onafhankelijk van de belasting een stabiele spanning of stroom leveren.

Vervolgens kunnen we dan nog een onderscheid maken gebaseerd op:

Lineaire of switched mode voedingen
Meerkanaals voedingen
Constant vermogen voedingen, waarbij de maximale spanning en stroom worden bepaald door het maximale vermogen van de voeding
Laag of hoog vermogen (>1500W)
Lage of hoge uitgangsspanning (>600V)
Arbitrary DC voeding
Twee kwadrant voeding (+V, ±A of +A, ±V)
Vier kwadrant voeding (±V en ±A)
Regeneratieve DC voeding (Bij een negatieve stroom wordt er energie terug geleverd aan het net).

Bijna alle voedingen hebben standaard of optioneel een mogelijkheid van een analoog of digitaal interface (RS232, RS485, GPIB, USB of LAN / LXI).

Met behulp van de filters kunt u al een selectie maken voor het juiste type DC voeding. Er zijn dan echter vaak nog vele mogelijkheden. Ons totale assortiment DC voedingen bestaat uit vele honderden units met elk weer hun eigen opties.

Te veel keuze? Laat u adviseren door één van onze T&M consultants.

Advies nodig? Neem contact met ons op