Elektronische Belastingen

Producten filteren
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Elektronische belastingen (electronic loads)

Bij Elektronische belastingen (ook wel electronic loads genaamd) maken we, net als bij voedingen, onderscheid in AC en DC belastingen. De loads worden gebruikt voor het testen van energiegenererende installatie.

Bij AC belastingen kun je dan denken aan bijvoorbeeld Solar inverters of UPS systemen. De meeste AC loads kunnen werken in Constant Current en Constant Resistance mode en hebben een instelbare Power factor.

Bij DC belastingen kunnen dit bijvoorbeeld geschakelde voedingen, DC/DC convertors, batterijen, Fuel Cells, accu laadkabels of zonnepanelen zijn. De mogelijkheden voor wat betreft de belasting zijn Constant Current, Constant Resistance, Constant Voltage en Constant Power. Bij sommige modellen wordt dit nog aangevuld met Constant Impedance en een combinatie van voorgaande mogelijkheden.

De meest eenvoudige manier van testen bij een voeding is het belasten van de voeding met een weerstandsbelasting. Op deze wijze is eenvoudig vast te stellen of een voeding voldoet aan de basisspecificatie van spanning, stroom en vermogen. Echter, de meeste belastingen zijn geen zuivere weerstandsbelastingen. En vaak is de belasting van de voeding ook niet statisch, maar dynamisch. Om de voeding nu te testen op dynamisch gedrag, wordt vaak een elektronische belasting gebruikt. Hoe snel volgt de voeding bijvoorbeeld bij een wijziging van de belasting van 10% naar 90%? Zakt bij een dergelijke belasting de spanning in en hoeveel? Hoe snel is de voeding weer op de ingestelde spanning? Hoe verloopt de stroom karakteristiek?

Specificaties die u met een goede elektronische belasting in kaart kunt brengen.

Een meerkanaals DC belasting wordt met name vaak gebruikt voor het testen van bijvoorbeeld PC voedingen, waarbij ze zowel een 12V, 5V en 3,3V uitgang hebben. Meer kanaals AC belastingen worden meestal gebruikt voor het testen van 3-fase systemen.

Bij TTMS hebben we elektronische belastingen tot een vermogen van 600kVA. En met name bij deze hoge vermogens is het interessant om regeneratieve loads te gebruiken. Als alternatief hebben we ook watergekoelde DC loads.

Dan zijn er nog wat specifieke belastingen, ontwikkeld voor bijvoorbeeld het testen van zonnepanelen (zero volt optie) en Fuel cells (lage spanning en hoge stromen.)

Wilt u advies over de juiste elektronische belastingen voor uw applicatie? Neem contact met ons op.

Advies nodig? Neem contact met ons op