Regeneratieve DC-belastingen

Regeneratieve DC-belastingen zijn in staat om de energie die zij opnemen niet om te zetten in warmte zoals bij conventionele DC loads, maar de vrijgekomen energie terug te leveren aan het elektriciteitsnetwerk. In een tijd van opwarming van de aarde en hoge energie kosten is dit een behoorlijke besparing. Zeker als je daarnaast ook nog bedenkt dat we in combinatie met de  conventionele belastingen vaak een airco gebruiken om de testruimte te koelen.

In het assortiment aan regeneratieve DC-belastingen bij TTMS, zien we tegenwoordig al modellen met vermogens van 200 Watt en dan door tot vermogens in de mega Watt. Met een spanning bereik start van 0-60V en dan door tot 0-2250V, en stroom bereiken van een paar Ampere tot 10.000A en meer, dekken we de meest gebruikelijke applicaties in ons marktsegment wel af.

Het dynamische bereik van de regeneratieve DC loads ligt een stuk lager als bij de conventionele DC loads. Dit komt door de gebruikte technology om de energie ook terug te leveren aan het net.
meestal komen we met een regeneratieve DC load niet verder als een paar honderd Hz.

We kunnen uiteraard ook met de regeneratieve DC belastingen werken in Constant Current mode, Constant Voltage mode, Constant Resistance mode, Constant Power mode of een combinatie van deze.

Applicaties zijn onder andere het testen van batterijen, LED drivers, Fuel cells, EV snelladers, batterij laders, burn-in testen, semiconductor testen en vele andere.

Laat ons weten wat uw toepassing is en wij selecteren met u de juiste regeneratieve DC load voor uw applicatie.

Advies nodig? Neem contact met ons op