Arbitrary Waveform Generators van Spectrum

Hoge resolutie, hoge snelheid AWG’s van Spectrum


Twee grootheden die normaal gesproken tegenstrijdig zijn. Hoe hoger de resolutie, des te lager de sample snelheid. Spectrum komt hier echter met een goede mix. De nieuwe M4i.66xx Arbitrary Waveform Generatoren hebben een resolutie van 16-bit bij een maximum sample klok van 1.25GS/sec.
De M4i.66xx familie bestaat uit vijf modellen: een 1 en 2-kanaals, 1.25GS/sec kaart en daarnaast een 1, 2 en 4-kanaals, 625MS/sec kaart. De kaarten hebben standaard een 2GS geheugen.De M4i-serie is gebaseerd op een PCI Express 8 lane interface. In combinatie met FIFO mode is het ook mogelijk om datastreams van de PC naar het interne memory te sturen (max 1.5GB/s). Hierdoor is “real-time” aanpassing van het uitgangssignaal mogelijk in bijvoorbeeld radar applicaties.

Naast de analoge kanalen heeft elke kaart drie digitale I/O kanalen. Alle kanalen op één kaart zijn uiteraard gesynchroniseerd. Middels een star-hub optie is het zelfs mogelijk om tot 8 kaarten te synchroniseren.

Alle Spectrum kaarten komen met een uitgebreid pakket aan software. Uiteraard kunt u de Spectrum Sbench6 software gebruiken voor het creëren van golfvormen. Daarnaast zijn er drivers beschikbaar voor Labview, Labwindows en Matlab. Voor low level programming zijn er ook Windows en Linux drivers beschikbaar.

Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u graag naar de Spectrum AWG M4i.66xx datasheet.


Advies nodig? Neem contact met ons op